Love Island XMas Reunion Beeld © Love Island XMas Reunion

Emotionele uitbarsting in Love Island-reünie: 'Zo ga je niet met elkaar om'

24 december 2021 09:31

Ze deelden lief en leed met elkaar in 'Love Island' en nu, zeven maanden later, kijken ze terug op hun zomerse avontuur in die prachtige Spaanse villa. Hoe gaat het nu met winnaars Job en Esmee en de rest van de Islanders van het afgelopen seizoen?

"Tussen ons zijn er ook bepaalde dingen gebeurd en daarom heb ik toch de keuze gemaakt om afstand te doen"

Bij kerst denken we natuurlijk allemaal aan kaarsen, kerstbomen, cadeautjes en de hoge noten van Mariah Carey. Maar ook vrienden en familie mogen natuurlijk niet ontbreken. En vrienden, dat zijn de oud-Love Island-kandidaten zéker geworden. Sommigen zelfs meer dan dat…

Zo zijn Rowenna en Donny nog steeds samen, alleen verschijnt Donny toch alleen aan het kerstdiner, omdat zijn wederhelft ziek is. "Ik baal er echt van", legt hij uit. "Ze had heel graag hier willen zijn, ook om haar verhaal te vertellen natuurlijk en haar weg hiernaartoe te vertellen. Gelukkig zijn we nog samen en we zijn heel gelukkig, maar helaas kon ze er niet bij zijn, dat vind ik wel heel jammer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

In de wolken: Sha uit Love Island is bevallen van dochtertje

Hoewel Rowenna in de villa nog met haar gevoelens worstelt, blijkt in Nederland dat ze niet zonder Donny kan. "Mijn vrienden vinden haar geweldig, mijn familie vindt haar geweldig - en andersom gelukkig ook. Daar hebben we echt naar gekeken en we zijn nu echt iedere dag samen."

Ook winnaars Job en Esmee zijn nog altijd harstikke gek op elkaar. De twee vonden elkaar in Spanje, maar ook in Nederland zijn ze nog altijd smoorverliefd. Daar is dus niets in veranderd - al zijn ze inmiddels wel heuse BN'ers geworden. "Je weet dat als je aan zo’n programma meedoet, je aandacht krijgt", vertelt Job. "Ik denk dat het belangrijk is bij jezelf te blijven en dat je weet waar je vandaan komt. Als je daar goed mee omgaat, dan blijft je relatie ook gezond."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imen uit Love Island in de wolken met haar nieuwe vriend

Finalekoppel Nina en Paulo viert de feestdagen helaas zonder elkaar. "Je leert elkaar natuurlijk beter kennen in Nederland en dan blijkt dat je toch andere interesses hebt", legt Nina uit. "Maar ik denk dat het goed is dat we de tijd hebben genomen om elkaar goed te leren kennen, voordat we de keuze maakten toch niet verder te gaan samen. We zijn heel goede vrienden, en dat is denk ik het belangrijkste."

"We matchen toch niet helemaal", vult Paulo aan. "En dan moet je gewoon realistische beslissingen nemen. (…) Ik denk dat het dus voor ons beiden een volwassen en eerlijke beslissing is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soy Kroon probeerde relatie met Holly Mae Brood stil te houden

Als Nina even later alleen met de meiden is biecht ze op dat de Paulo die ze in Nederland heeft leren kennen, totaal anders is dan de man die hij in de villa was. "Na de villa leer je elkaar écht pas kennen. Iedereen is dan weer in zijn eigen omgeving met werk en familie, en prikkels", licht ze toe. "Tussen ons zijn er ook bepaalde dingen gebeurd en daarom heb ik toch de keuze gemaakt om afstand te doen. Zo ga je niet met elkaar om, nee."

De Love Island XMas Reunion is nu te zien bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!