Beeld © ANP

Beau van Erven Dorens neemt het op voor Buddy Vedder na kritiek

23 december 2021 11:11

Zo’n twaalf jaar was 'Deal or No Deal', waarin deelnemers boxen moeten wegspelen om een zo hoog mogelijk bedrag te winnen, niet in Nederland te zien. Dit jaar keerde de wereldwijde tv-hit terug bij RTL met Buddy Vedder (27) als presentator van dienst. Hij trad daarmee in de voetsporen van Beau van Erven Dorens (50). Hoewel de kijkcijfers uitblijven, vindt Beau - die het programma tussen 2006 en 2009 presenteerde - dat zijn opvolger nog een kans verdient.

"Ik heb het honderd jaar geleden gedaan en gun die jongen zijn kans"

Na jarenlang kinderprogramma’s te hebben gemaakt als De Kids Top 20 en Het Junior Songfestival, is de bekende spelshow de eerste reeks voor volwassenen die Buddy voor zijn rekening neemt. Hoewel de kijkcijfers inmiddels rond een dieptepunt van 100.000 schommelen, vindt Beau dat Buddy zijn uiterste best doet.

In een video van De Telegraaf antwoordt hij als hij wordt gevraagd wat 'ie van zijn opvolger vindt: "Ik heb het twee keer gezien en wat me opvalt is dat het een hele vrolijke peer is. Hij is ontzettend optimistisch en vrolijk. En dat spel, dat is nog steeds heel spanend."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens: 'Weet niet hoe lang ik nog doorga met televisie'

En dat de kijker het programma (nog) niet weet te vinden? Zo gaan die dingen nu eenmaal volgens Beau. "Ik heb het honderd jaar geleden gedaan en gun die jongen zijn kans", vervolgt hij. "Hij doet het met heel veel verve en dat het nu even niet lukt... je moet hem tijd gunnen."

Buddy heeft meer succes als panellid in The Masked Singer. Toch moet hij binnenkort zijn plekje afstaan:

Francis van Broekhuizen gaat Buddy vervangen in The Masked Singer

00:33
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marc-Marie licht gepikeerd over commentaar Buddy in Masked Singer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!