Desmond Tutu Beeld © ANP

NTR herhaalt College Tour met Desmond Tutu

26 december 2021 13:11

De NTR herhaalt zondagavond vanwege het overlijden van Desmond Tutu de aflevering van 'College Tour' met de Nobelprijswinnaar. De uitzending stamt uit 2012. Als gevolg van de ingelaste uitzending worden alle andere programma's op NPO2, zoals 'Medialogica' en 'Andere Tijden', drie kwartier verlaat.

Desmond Tutu overleed zondag op 90-jarige leeftijd. Desmond Mpilo Tutu was een blijmoedige en vasthoudende tegenstander van de apartheid in Zuid-Afrika. Voor zijn geweldloos verzet kreeg de zwarte geestelijke in 1984 de Nobelprijs voor de Vrede.

In 1985 werd Tutu de eerste zwarte aartsbisschop van Kaapstad en daarmee het hoofd van de Anglicaanse Kerk van zuidelijk Afrika. In de jaren 80 werd Tutu enkele malen gearresteerd, onder meer in 1988 toen hij protesteerde tegen het verbieden van zeventien antiapartheidsorganisaties. De apartheid was volgens Tutu niet alleen onrechtvaardig, maar ook onbijbels en onchristelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zuid-Afrikaanse bisschop en anti-apartheidsstrijder Desmond Tutu (90) overleden

Hij was midden jaren 90 voorzitter van de Waarheids- en Verzoeningscommissie, die na het apartheidsregime ernaar streefde de verschillende bevolkingsgroepen in Zuid-Afrika in vrede met elkaar te laten leven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Desmond Tutu is overleden, deze uitspraken zullen ons bijblijven

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!