Een Huis Vol - 26-12-2021 Beeld © KRO-NCRV

Kijkers ontroerd door vrijgevige gezinnen in Een Huis Vol Kerst

27 december 2021 11:35

Fans van 'Een Huis Vol' konden hun geluk niet op: zondagavond was er namelijk een speciale kerstaflevering te zien, waarin de families de handen uit de mouwen staken voor mensen die wat extra liefde en aandacht konden gebruiken tijdens de feestdagen. De families Jelies, Buddenbruck en Cudogham deden dit met zóveel liefde en overtuiging, dat de kijkers thuis erg ontroerd waren.

"Dit geeft me echt een warm gevoel als vader zijnde"

De familie Jelies, bestaande uit negen kinderen, wil dolgraag dit jaar iets voor een ander betekenen en zijn daarom van plan om een toneelstukje op te voeren voor oudere mensen in de buurt. De kinderen gaan een heuse kerstmusical opvoeren en ook allemaal een stukje zingen. Dat elk kind zijn podiumangst opzij zet om iets voor een ander te kunnen betekenen, zorgt bij vader Johan en moeder Janneke voor de nodige ontroering. Al tijdens de generale repetitie heeft Johan moeite om zijn tranen te bedwingen. "Ik vind het allemaal geweldig klinken, allemaal stuk voor stuk. Dit geeft me echt een warm gevoel als vader zijnde."

Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk ouderen naar de musical komen, gaan ze langs de deuren in hun buurt. Aan de enthousiaste reacties van de ouderen te zien, komen ze precies op het juiste moment. Zo geeft een 90-jarige vrouw aan dat haar leven sinds de coronapandemie toch wel erg 'kaal en sober' is geworden en dat ze af en toe gewoon behoefte heeft aan een praatje met iemand. Op de dag zelf blijkt de musical een groot succes te zijn: de ouderen zijn gezellig met elkaar aan het kletsen en genieten met volle teugen van de gouden keeltjes van de kinderen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers genieten van Een Huis Vol: 'Altijd chaos, maar vooral liefde'

De Buddenbruckjes, bestaande uit elf kinderen én één kleinkind, zijn in eerste instantie van plan om een gezin te verrassen met een tas vol boodschappen, maar besluiten uiteindelijk om het toch wat groter aan te pakken. Het gezin heeft het zelf ook niet altijd even breed gehad en weet dus als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om met een beperkt budget te leven. Ze besluiten daarom in hun achtertuin een Winter Wonderland te creëren waar gezinnen die het niet zo breed hebben tóch een gezellig dagje uit kunnen hebben. Er komen allerlei kraampjes met popcorn, suikerspinnen, chocolademelk en zelfs een sneeuwmachine die zorgt voor winterse taferelen. De kinderen die komen blijken de dag van hun leven te hebben en de ouders genieten ervan om hun kinderen weer zo vrolijk te zien. Aan het einde van de dag kan dan ook geconcludeerd worden dat ook de Buddenbruckjes zijn geslaagd in hun opdracht om een aantal gezinnen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gezinsleden Een Huis Vol-familie Jelies besmet: iedereen in isolatie

Ook de familie Cudogham, bestaande uit zeven kinderen, wil dolgraag iets doen voor kwetsbare mensen. Zij wonen midden in Amsterdam en zien regelmatig daklozen op straat leven. Ze besluiten daarom bij de daklozenopvang langs te gaan, waar veertien gezinnen verblijven die geen woning hebben. Ze ontmoeten daar moeder Sasha, die samen met haar kinderen in de opvang woont. Als zij bij een rondleiding laat zien hoe sober de gemeenschappelijke ruimte eruit ziet, besluiten Ives en Cynthia om hun grote netwerk te gebruiken om speelgoed en meubels in te zamelen voor de gezinnen die er leven. Tot slot hebben ze ook nog een grote verrassing voor Sasha, die recentelijk te horen heeft gekregen dat ze een woning krijgt toegewezen. De Cudoghams hebben een garagebox vol gezet met speelgoed en meubels die zij in haar nieuwe woning goed kan gebruiken. Sasha kan haar tranen niet bedwingen als ze ziet wat er voor haar is ingezameld en ook de kijkers thuis genieten massaal mee van het bijzondere moment:

Voor de grote gezinnen uit Een Huis Vol is het natuurlijk nog nét wat lastiger om alle coronamaatregelen goed op te volgen. Hoe gaan zij daar mee om?

Zó gaan de familie uit Een Huis Vol om met de coronamaatregelen

01:28

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!