Promenade Beeld © Wim Kluvers/NTR

Geen nieuw seizoen voor culthit Promenade: 'Kijkt niemand'

31 december 2021 09:17

Het slot van de tweedelige oudejaarsspecial van het satirische NTR-programma 'Promenade' heeft donderdag 249.000 kijkers getrokken. Het was mogelijk de allerlaatste uitzending van de NPO-culthit. In de aflevering kondigde presentator Diederik Ebbinge (52) onverwachts aan dat hij wil stoppen met het programma.

"Er keek in het begin niemand naar ons en er kijkt eigenlijk nog steeds niemand"

"Ik ben er gewoon klaar mee. Ik trek me gewoon lekker terug", aldus Diederik. De presentator stelde later dat hij dacht dat hij met de talkshow 'de wereld een beetje mooier kon maken' en dat hij het 'niveau van de andere talkshows een beetje kon optrekken'.

"Maar ja, het is er eigenlijk alleen maar debieler en infantieler op geworden allemaal. De kijkcijfers hebben altijd gelijk he? Er keek in het begin niemand naar ons en er kijkt eigenlijk nog steeds niemand. Ik heb gewoon geen zin meer om het op te brengen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Diederik Ebbinge woedend om OMT-advies: 'De wanhoop nabij'

Van Promenade werden tot nu toe drie seizoenen gemaakt. Woensdag en donderdag werd een oudejaarsspecial uitgezonden, waarbij net als in de reguliere uitzendingen allerlei mensen uit de mediawereld flink op de hak werden genomen.

De NTR was niet op de hoogte van de wens om te stoppen met het programma. De mededeling van de presentator in de uitzending van donderdag kwam dan ook als een verrassing. "Voor ons was het ook flink schrikken", laat een woordvoerder van de NTR desgevraagd weten. "We gaan in het nieuwe jaar gauw met Diederik om tafel om het erover te hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Diederik Ebbinge: 'Nieuw seizoen Promenade urgenter dan ooit'

Het programma rondom Diederik, Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen kreeg steevast goede kritieken in de media, maar scoorde over het algemeen geen hoge kijkcijfers. Gemiddeld keken er tussen de 200.000 en 300.000 mensen.

Het nieuwe RTL 4-programma Secret Duets is donderdag begonnen met ruim een miljoen kijkers. Het programma was daarmee het op een na best bekeken programma op primetime, meldt Stichting KijkOnderzoek. Alleen De Slimste Mens trok op NPO 2 met bijna 1,9 miljoen meer kijkers.

Donnie staat voor een groot raadsel in Secret Duets

00:56
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van ‘t Hek reageert op sneer van Diederik Ebbinge

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!