Loretta Schrijver Beeld © Koffietijd

Loretta Schrijver in tranen: 'Ben weer in mensen gaan geloven'

31 december 2021 14:59

Aanstaande maandag keert Loretta Schrijver (65) weer terug op het vertrouwde nest dat 'Koffietijd' heet. Op de laatste dag van het jaar kwam ze alvast even langs om te vertellen hoe het nu met haar gaat. "Ik heb best wel zin om het jaar af te sluiten en te zeggen: 'We gaan lekker met frisse, goede moed aan een nieuw jaar beginnen'", sprak ze in de uitzending.

"Je kan niets plannen in het leven"

"Je kan niets plannen in het leven", vertelt Loretta als tijdens een terugblik met haar Koffietijd-collega's het overlijden van haar goede vriendin en visagiste Joan te sprake komt. "Je ziet me daar nog in het verdriet van Joan (...) En een maand later lig ik zelf in het ziekenhuis, ook met kanker want Joan is aan slokdarmkanker overleden."

Met Loretta gaat het inmiddels een stuk beter sinds er afgelopen voorjaar darmkanker bij haar gediagnostiseerd werd. "Er is nog steeds een stijgende lijn. Ik ga nog steeds vooruit en heb nog steeds veel energie, meer zelfs dan een paar jaar geleden." Maandag pakt ze dan ook voorzichtig de draad weer op, al is het maar voor één dag in de week. "Misschien daarna weer meer, maar het is nog even lastig met dat hele vroege opstaan", vertelt ze. "Maar daar wen ik wel weer aan. Ik heb een spurt gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loretta Schrijver zag leven met veel kinderen voor zich: 'Anders uitgepakt'

In de uitzending wordt Loretta, die onlangs 65 jaar werd, ook nog verrast met een speciale boodschap van Sir David Attenborough, haar grote idool. "Dit is het mooiste cadeau dat ik kan krijgen (…) Deze man heeft mij 30 jaar begeleid in de liefde voor de natuur en alles in mij aangewakkerd."

Ze vervolgt: "Ik heb vaak gedacht: ik houd niet van de mens. Maar door wat er het afgelopen jaar gebeurd is kan ik wel zeggen dat ik meer van de mens ben gaan houden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loretta Schrijver openhartig na kankerdiagnose: 'Verandert je wel'

Loretta vertelde onlangs in Aran on Tour dat ze tegenwoordig gelukkig wordt van de kleine dingen in het leven. "Ik kan nu al gelukkig worden van het feit dat m’n onderbroeken zo leuk in dat laatje liggen", aldus de presentatrice, die door de diagnose ook dankbaarder is geworden. "Wat kan je als mens toch een veerkracht hebben."

Aran on Tour: Loretta Schrijver deelt update over gezondheid: 'Alle scans zijn goed'

17:18

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!