Rooijakkers Over De Vloer Beeld © Rooijakkers Over De Vloer

Vader Donnie heeft kleinzoon nog nooit gezien: 'Toont geen interesse'

5 januari 2022 21:55

In de eerste aflevering van 'Rooijakkers Over de Vloer' strijkt presentator Art Rooijakkers (45) neer op de bank bij de 27-jarige Donnie, de ras-Amsterdammer die van stotterend jongetje uitgroeide tot succesvol rapper. Hij vertelt openhartig over het vaderschap en de moeizame relatie met zijn vader.

"Pas nu besef ik dat je het nog kan romantiseren, het is eigenlijk heel erg"

Art gaat in de eerste aflevering van het seizoen langs bij Donnie, die zichzelf 'fenomeen' noemt, zijn zoontje Odín en vriendin Lois - die de camera’s liever mijdt. Het stel is inmiddels zo’n acht jaar samen. "Het was op het Leidseplein, in de Chicago Social Club", vertelt de rapper over hun eerste ontmoeting."We waren daar en ik zag haar, toen zei ik: 'Hoi, wil je wat van me drinken?'"

Blijkbaar werkte zijn versierpoging, want Donnie vertelt dat ze na het gesprek elkaar niet meer uit het oog zijn verloren. "Vanaf de tweede week zijn we eigenlijk altijd bij elkaar geweest. Tot op de dag van vandaag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ewout Genemans eenmalig presentator Rooijakkers over de vloer

Lois zorgt ervoor dat de impulsieve Donnie, wiens echte naam Donald Scloszkie is, een toontje lager gaat zingen. "We houden elkaar gewoon in balans", aldus de 27-jarige, die begint te stralen als zijn zoontje de kamer binnenkomt. Zelf is hij opgegroeid zonder vader; al vanaf jonge leeftijd speelde de Zweedse vader van Donnie geen rol in zijn leven. Daarom vindt hij het zo belangrijk om er te zijn voor zijn zoontje.

"Omdat ik nu zelf vader ben geworden krijg je ineens die spiegel voor", vertelt de rapper. "Als ik nu wegga is het niet dat ik er 27 jaar niet ben. Dat is best wel koud. Voorheen romantiseerde ik het idee dat hij er niet was, en dacht ik dat hij druk was. Pas nu besef ik dat je het kan romantiseren, het is eigenlijk heel erg."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers heeft corona, met tweeling in isolatie

Momenteel hebben de twee wel weer sporadisch contact met elkaar, maar wat Donnie stoort is dat het altijd van hém moet komen. Zijn vader neemt nooit uit zichzelf eens een keer contact op en heeft zijn kleinzoon dan ook nog nooit gezien. "Ik verwacht niet dat hij voor mijn deur staat met een bos bloemen, maar je kan wel gewoon interesse tonen. (...) Hij heeft me ook niet op mijn verjaardag gefeliciteerd. Je weet toch wel dat ik jarig ben op 5 augustus? Maar hij wist het niet.... we gaan verder."

Donnie is dan ook vastbesloten het zelf anders aan te pakken. Hij vertelt: "Ik ben wel… serieuzer geworden - dat is misschien niet het juiste woord, maar ik ben wel scherper geworden: dat ik nog harder ga werken, omdat ik er nu ook voor mijn zoontje moet zijn. Ik vind het ook leuk dat hij later kan zien dat hij alles kan worden wat 'ie wil." Iets wat voor Donnie niet altijd vanzelfsprekend was met zijn gestotter, zo vertelt hij in onderstaande video:

Donnie moest anders leren praten om 'het stotteren te ontwijken'

00:59

Rooijakkers Over De Vloer is wekelijks om 21.30 uur te zien bij RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!