Married at First Sight Beeld © Married at First Sight

MAFS-experts begeleiden eerste koppel richting het altaar: 'Lang naar uitgekeken'

4 januari 2022 22:06

Voor twaalf (nu nog) singles staat hun leven op het punt volledig te veranderen. Zij zeggen de komende weken 'ja, ik wil' tegen een volstrekte vreemde. In de eerste aflevering van het zevende seizoen van 'Married at First Sight' bijten Astrid (57) en Sander (61) het spits af.

"Ik vind wel iemand, maar niet de juiste persoon"

In de eerste minuut wordt Astrid meteen overvallen met het feit dat ze gaat trouwen. De aanstaande bruid denkt dat ze aanwezig is bij de opnames van een promo voor het liefdesprogramma, maar blijkt dan ineens zélf het stralende middelpunt. Ze is er helemaal door overdonderd. "Ik gun haar echt de liefde van haar leven, het is zo'n open boek", spreekt presentator Carlo Boszhard vol lof.

Het begon allemaal negen weken geleden met de testdagen in Bunnik; vrijgezellen in alle vormen en maten werden daar onderzocht door een volledig nieuw team van experts: Patrick van Veen (gedragsbioloog), Eveline Stallaart (seksuoloog), Liselotte Visser en Radboud Visser (professionele matchmakers). "Wat we dit jaar echt anders gaan doen is dat we niet meer gaan kijken naar wat iemand zoekt, maar wat iemand nódig heeft. Daar gaan we echt iemand goed op voorbereiden en in begeleiden", aldus Eveline.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny van Married at First Sight vindt opnieuw de liefde

Uiteindelijk zijn er uit de ruim 2000 aanmeldingen zeven prachtige koppels gematcht. Astrid van 57 en de 61-jarige Sander uit Weesp zijn er daar één van. Astrid woont in Amsterdam-Noord en heeft twee mooie dochters en één kleinzoon. Astrid is een tevreden mens met een leuk huis en lieve vrienden, maar mist een man in haar leven. Op haar 15e leerde ze de vader van haar kinderen kennen, met wie ze 24 jaar samen was. "Het was een leuk huwelijk en ik ben zeer tevreden, maar op een gegeven moment ga je weer verder", vertelt ze voor de camera. 

Inmiddels is de vrolijke dame alweer zo'n 13 jaar single, en dus hoogste tijd voor een nieuwe liefde. "Na 13 jaar single zijn heb ik nu wel weer zoiets van: ik zou wel graag een vaste partner willen, samen alles doen, leuke dingen met elkaar meemaken, een arm om je heen; gewoon een leuke man." Ook Sander is eerder 15 jaar getrouwd geweest, maar is nu alweer een tijdje single. "Ik ga ervan uit dat ik nu de juiste tref waar ik de rest van mijn leven mee kan slijten." Zijn ideale vrouw is een 'lekkere Hollandse meid' die gezellig en positief in het leven staat, net als hij en met wie hij mooie herinneringen kan maken. "Geef het gewoon een kans, dat is belangrijk."

Astrid en Sander zien elkaar voor het eerst

00:45
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maar liefst 7 koppels op zoek naar ware liefde in Married at First Sight

Ook de 27-jarige Rowan uit Almere, die iemand zoekt om avonturen mee te beleven, staat binnenkort voor het altaar. "Ik vind wel iemand, maar niet de juiste persoon", aldus Rowan, die nu een kleine 5 jaar vrijgezel is. De stoere Astleigh van 33 wordt haar bruidegom. "Ik vind het matchen, het experiment, heel interessant", stelt hij. "Ik denk dat ik de vrouwen aantrek die niet perfect matchen bij mij, toen ik mij ging verdiepen in gearrangeerde huwelijken begon ik er toch de voordelen van in te zien." 

Astleigh staat dan ook positief tegenover het avontuur en hoopt dat hij wordt gekoppeld aan iemand met wie hij oud kan worden en een gezin kan starten. Wie van de koppels besluit aan het einde van het experiment getrouwd te blijven en wie van hen kiest ervoor te scheiden?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalig MAFS-deelnemer Nick onthult geslacht eerste kindje

Married at First Sight is om 20.30 uur wekelijks te zien bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!