Jennifer Ewbank in Better Than Ever Beeld © Better Than Ever

Waarom Jennifer Ewbank niet samenwerkt met haar broer John

9 januari 2022 18:53

Jennifer Ewbank (34) stelt zich in 2010 tijdens de audities van 'The voice of Holland' voor zonder haar achternaam, die we natuurlijk al kenden van haar broer John (53). Anno 2022 houdt ze het nog altijd bij 'gewoon' Jennifer. In RTL-programma 'Better Than Ever' legt de zangeres uit hoe dat zit.

"Er wordt heel vaak gevraagd: waarom doen jullie nooit wat samen?"

Jennifer heeft in 2010 al plannen om een debuutalbum op te nemen na haar opleiding aan de Sound-academie van Hilversum, maar besluit om mee te doen aan het eerste seizoen van The voice of Holland, waar ze onder de vleugels van coaches Nick en Simon belandt. De zangeres bekent tijdens een gesprek in Better Than Ever echter niet veel meer te weten van die tijd. Wel weet ze nog heel veel geleerd te hebben. "Het was een soort out-of-body experience. Het was gewoon niet te bevatten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coosje Smid zat in een crisis na het overlijden van haar moeder: 'Lang ontkend dat 't niet goed ging'

Uiteindelijk valt Jennifer vlak voor de grote finale af, maar het grote succes blijft uit - al krijgt ze wel de kans te touren door Japan. En dat terwijl haar broer songwriter en muziekproducent John Ewbank is, die nummers maakte voor Marco Borsato, Armin van Buuren, Trijntje Oosterhuis en de inhuldiging van koning Willem-Alexander (juist, het welbekende Koningslied). Presentator Martijn Krabbé is dan ook benieuwd of hij ooit iets voor haar gepend heeft. "Het ligt toch heel erg voor de hand dat hij een mooi liedje voor jou zou schrijven?"

"Eigenlijk heb ik er niet zo'n goed antwoord op", geeft ze eerlijk toe. "Er wordt heel vaak gevraagd: waarom doen jullie nooit wat samen? Of waarom doet hij niks voor jou, bij wijze van. En dan denk ik: moet dat dan?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-deelnemers talentenjachten krijgen tweede kans in Better Than Ever

Better Than Ever is iedere zaterdag om 21.40 uur te zien bij RTL 4, of kijk het programma (vooruit) bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!