Secret Duets Beeld © Secret Duets

Zagen we niet aankomen: deze BN'ers hielden zich schuil in Secret Duets

6 januari 2022 22:24

Wie van muziek en van spelletjes houdt, zit goed bij het RTL-programma 'Secret Duets'. In de tweede aflevering zingen wederom vier geweldige artiesten de sterren van de hemel, maar de vraag is: met wie?

"Als ze het niet is, vermoordt ze me als ze thuis zit te kijken"

Het is aan Richard Groenendijk, Berget Lewis, Dave von Raven en Shirma Rouse om erachter te komen met wie ze een duet zingen. Dat blijkt nog best lastig... The Kik-zanger Dave moet er als eerste aan geloven. Hij zingt het prachtige nummer 'Laat Me' van Ramses Shaffy. "Die heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, dus ik ben heel benieuwd', zegt hij vlak voor zijn optreden. "Ik hoop natuurlijk niet dat het dan vanavond Rames zelf is die jullie opgegraven hebben. Je weet het nooit natuurlijk."

Ramses is het niet, maar wie dan wel? De persoon in kwestie heeft in ieder geval iets met beschuit met (twee) blauwe muisjes en een oude computer, zo is te zien in een filmpje met hints. Richard zit na de eerste akkoorden al meteen in de musical-hoek. "Het begint en ik denk: dit is The Phantom Of The Opera", zo deelt hij zijn bevindingen. Berget denkt juist weer aan Ron Brandsteder en ook de naam van Stef Bos en Stanley Burleson vallen, maar het is… Dries Roelvink!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja Froger toont met knikkende knieën haar zangtalent in Secret Duets

Berget blaast als tweede iedereen omver met 'Survivor' van Destiny's Child, maar ook de persoon aan de andere kant maakt diepe indruk. Shirma lijkt bij de eerste noot al meteen te weten wie het is. Ook Berget heeft 'een klein vermoeden', maar kan de link nog niet meteen leggen. "Ik hoor wel een stem die ik herken", geeft de zangeres toe voordat ze besluit in te zetten op Sharon Doorson. Een goede beslissing, want het is inderdaad Sharon die zichzelf aan het einde van het nummer onthult. 

Het derde duet is voor Richard, die helemaal in z'n nopjes is dat hij weer eens op mag treden: "Heel veel mensen weten niet dat ik ook nog een beetje kan zingen, dus ik vind het wel leuk dat ik hier mag zijn." De komiek kiest voor het nummer 'Omarm' van BLØF en weet direct met wie. "Het is iemand die sowieso al een jarenlange carrière heeft en ook een vriendin van mij is. En als ze het niet is, vermoordt ze me als ze thuis zit te kijken." Gelukkig blijft de grappenmaker nog even in leven, want het is inderdaad zijn goede vriendin Joke Bruijs. "Je weet meteen als je de radio aanzet: dat is Joke. En dat is goed", aldus Richard.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Jim en Jamai blikken terug op heftige beginjaren van bekendheid

Ten slotte treden Shirma en haar secret singer samen op met het nummer 'As' van Mary J. Blige en George Michael. Hoewel het prachtig klinkt, heeft de zangeres geen flauw idee wie de andere helft van het lied voor rekening neemt. Ook de overige BN'ers weten het niet. Alleen Richard weet te raden dat het Thomas Berge is. "Heel soms hebben we wel eens contact via Instagram, dan hebben we het over dingen uit het vak", licht hij toe. "Ik vind hem echt een heel goede zanger, hij kan een smartlap, maar ook dit soort materiaal."

Presentator Jamai Loman sluit de aflevering af met David Bowie en Mick Jagger-duet 'Dancing in the Street', maar met wie hij het zingt..? In eerste instantie lijkt het om één persoon te gaan, maar dan verschijnt er nóg een dame en dan weet iedereen het al snel: het is Loïs Lane!

Secret Duets is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Of kijk (vooruit) bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!