Beeld © BNNVARA - Over Mijn Lijk 05-01-2022

Bruiloft in Over Mijn Lijk raakt kijkers: 'Wat een mooi stel'

06 januari 2022 11:32

Gisteravond ging het nieuwe seizoen van 'Over Mijn Lijk' van start. In de alom geprezen serie worden mensen gevolgd die ongeneeslijk ziek zijn. De eerste aflevering kwam weer hard binnen bij de kijkers thuis: op Twitter laten die massaal weten diep ontroerd te zijn.

"Ik zou er álles voor over hebben om hier te mogen blijven"

In de eerste aflevering maken we kennis met Patrick (31), Kiki (16), Jip (26) en Roy (30).

Presentator Tim Hofman gaat langs bij Patrick, die op dat moment samen met vrienden en familie bezig is met het bouwen van zijn eigen grafkist. Patrick wil er namelijk zeker van zijn dat alles voor zijn uitvaart is geregeld, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat de klus hem af en toe flink naar de keel grijpt. "Ik ben gister begonnen [met bouwen, red.] en het begin was pittig", vertelt hij. Om er zeker van te zijn dat hij in de kist past, is de kist rechtop voor hem gehouden zodat hij er even in kon staan - liggen kan hij nog niet aan. "Toen ik de planken zag was dat wel ongelofelijk confronterend."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman kan niet praten over verlies Over Mijn Lijk-deelnemer

In 2019 werd er bij Patrick een erfelijke vorm van darmkanker geconstateerd, iets waar zijn moeder ook aan is overleden. Al snel bleek dat er niks meer voor hem te doen was. Patrick heeft op dit moment nog maar één doel en dat is zoveel mogelijk van het leven te genieten, samen met zijn vrouw, kindje en vrienden en familie. "Hij plukt elk moment van de dag", vertelt zijn broer Antoine. "Humor is daarbij heel belangrijk, zo proberen we er doorheen te komen."

In de aflevering maken we ook kennis met de 16-jarige Kiki. Zij kwam er tijdens een vakantie in 2019 in Thailand achter dat ze leverkanker heeft. "Ik werd daar steeds benauwder, had pijn aan mijn schouder en was onwijs moe. Ik ben toen naar het ziekenhuis gegaan en toen zei een dokter daar dat ik kanker had". Kiki wordt snel naar Nederland gevlogen waar ze chemo krijgt, in de hoop op verbetering. In maart krijgt ze echter te horen dat er niks meer voor haar gedaan kan worden. Kiki is niet van plan om bij de pakken neer te zitten: ze heeft eindexamen gedaan en is ook nog eens met haar beste vriendin bruiloftsjurken gaan passen en gaan ‘trouwen’ zodat ze toch nog kan ervaren hoe het is om in het huwelijksbootje te stappen. "Ik zou in de toekomst ook wel graag kinderen krijgen, dat zou ik echt graag willen in de toekomst", vertelt ze Tim. "Maar ja, dat kan niet".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zijn de eerste deelnemers van nieuw seizoen Over Mijn Lijk

Tim bezoekt ook Jip van 26, die samen met haar man Max en dochtertje Ava rondrijdt in een busje dat ze hebben omgebouwd tot een huis. Het stel heeft ook een huurhuis, maar probeert zoveel mogelijk rond te reizen. Jip kreeg in 2013 tijdens een wandeling in de Ardennen een epileptische aanval en kwam er in het ziekenhuis achter dat ze een hersentumor heeft. De dokters zeiden dat ze een levensverwachting van 5 tot 15 jaar heeft, maar onlangs bleek uit een nieuwe scan dat haar tumor steeds actiever wordt. Jip moet daarom behandelingen ondergaan om in leven te blijven. "Ik ben niet per se bang voor de dood", zo vertelt ze Tim. "Maar ik wil gewoon niet weggaan. Ik wil Ava niet achterlaten, Max niet. Ik wil gewoon leven en ik zou er álles voor over hebben om hier te mogen blijven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman: 'Over Mijn Lijk verdient Gouden Televizier-Ring'

In de aflevering zien we ook de 30-jarige Roy, die met zijn vriendin in het huwelijksbootje stapt. Roy kwam er in 2018 achter dat hij een hersentumor heeft. Al snel bleek dat er weinig meer voor hem te doen was. Samen met zijn vriendin probeert hij er echter het beste van te maken. De twee gaan trouwen en willen het liefst samen ook nog een kindje krijgen. "Ik hoop nog wel steeds dat dat voor ons is weggelegd", zo vertelt zijn vriendin. "Ik weet dat veel mensen daar wat van vinden, maar ik denk dat we daar wel echt ons eigen plan in gaan uitvoeren. Ik hoop dat we dat nog met elkaar mogen meemaken." De bruiloft tussen de twee is ontzettend beladen, maar toch geniet het stel er met volle teugen van.

Op Twitter komt de eerste aflevering van Over Mijn Lijk hard binnen:

Over Mijn Lijk zie je elke woensdag om 21.30 uur bij BNNVARA op NPO 1. De aflevering van gisteren kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!