Secret Duets Beeld © Secret Duets

Gerard Joling in de maling genomen in Secret Duets

13 januari 2022 22:01

Vier bekende panelleden zingen wekelijks een duet met een mysterieuze, bekende gast. Zij weten niet met wie ze een duet zingen, want het panellid en de gast worden gescheiden door een muur. Alles draait om één vraag: wie is de persoon aan de andere kant van de muur?

"Ik ken je een beetje en ik denk dat je ernaast zit. Dit raad je nooit"

Op basis van de stem van hun zangpartner én verschillende hints moeten de panelleden de mysterieuze gast zien te ontmaskeren. In de derde aflevering is het aan Gerard Joling, Dave von Raven, Shirma Rouse en Samantha Steenwijk om te bewijzen dat ze niet alleen gouden keeltjes, maar ook oortjes hebben.

Shirma trapt af en krijgt als eerste een filmpje te zijn waar ze geen chocolade van kan maken. Ze zingt een lied dat niet alleen op nummer één stond, maar er zelfs naar vernoemd is: 'One' van U2, maar vanavond gezongen door de zangeres en haar secret singer. "Ik denk dat ik het weet, maar ik wil het nog niet zeggen", vertelt Shirma na de eerste klanken gehoord te hebben. Ook Gerald lijkt het te weten. Samantha en Dave zijn minder zeker van hun zaak. Uiteindelijk is het voormalig Voice-ster Jennie Lena die zich onthult als de mysterieuze zangeres. En dat is voor Shirma geen verrassing. "Ik heb zoveel met die vrouw gezongen", legt ze uit. "We hebben samen acht jaar backings gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zagen we niet aankomen: deze BN'ers hielden zich schuil in Secret Duets

Het volgende duet is voor The Kik-frontman Dave die met gemak het Franse nummer 'Une belle histoire' van Michel Fugain zingt samen met een vrouw. Maar met wie? "Het is wel een stem die mij in de oren klinkt (...) Een heel eigen geluid, en mooi." Een naam roepen vindt hij nog lastig. "Het is nog niet echt dat het kwartje is gevallen", lacht hij. Maar na nog een stukje samen te hebben gezongen weet hij het: het is Lenny Kuhr. En dat klopt! "Na het eerste rondje hoorde ik al wel iets bekends, maar bij het tweede rondje wist ik het zeker."

Gerard heeft vanwege The Masked Singer natuurlijk al de nodige ervaring als het gaat om het herkennen van stemmen. "Maar het is wel heel gek nu als je totaal geen idee hebt met wie je staat te zingen. Ik laat me verrassen en vind het hartstikke leuk om te doen. Maar ik heb geen idee waar het naartoe gaat", vertelt hij vlak voordat hij op moet. Zijn optreden gaat dan ook alle kanten op met een stemvervormer naast hem, wat het voor Gerard extra lastig maakt. Samantha heeft wél een idee en besluit hem in de maling te nemen: "Ik ken je een beetje en ik denk dat je ernaast zit. Dit raad je nooit", probeert ze hem op het verkeerde been te zetten. "Ik weet wie het is, maar jij niet en dat weet ik." Ook Shirma speelt het spelletje mee: "Ik weet niet of je deze persoon kent." Maar Gerard is niet te foppen: "Het kan niet anders dan Danny de Munk zijn!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja Froger toont met knikkende knieën haar zangtalent in Secret Duets

Samantha heeft de hele avond moeten wachten om 'Fine Brown Frame' te zingen. De grote vraag blijft echter: met wie zingt ze samen? De namen van René le Blanc en Lee Towers vallen, maar de hints komen niet overheen. "Deze man kan veel meer dan ik nu hoor. Dat vind ik de grap van het hele programma: er zijn mensen die tien keer hoger en harder kunnen. En dan gaan ze ineens, omdat het een beetje jazzy is, anders zingen. Ik hoor dat", aldus Gerard. Ook Samantha hoort dat en weet bij wie de stem past: Peter Beense. "Dit is misschien wel de liefste collega uit het vak", complimenteert ze hem.

Het finaleduet zingt presentator Jamai Loman met de laatste finalist van de avond. Maar echt lekker klinkt het niet... "Zingt hij nu expres vals?" vraagt Gerard zich af. Tim Coronel is inderdaad niet echt een zanger, maar lef heeft 'ie wel!

Secret Duets is elke donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Of kijk (vooruit) bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!