Marlijn Weerdenberg Beeld © ANP en NPO

Marlijn Weerdenburg reageert op kritiek Wie is de Mol?-ballonnen

9 januari 2022 09:02

De ballonnen die gebruikt werden bij de tweede opdracht in de tweede aflevering van Wie is de Mol? van zaterdagavond waren 'helemaal biologisch afbreekbaar'. Ook is alles na afloop 'netjes opgeruimd', verklaarde presentatrice Marlijn Weerdenburg (38) na afloop in het napraatprogramma 'Moltalk' op NPO 3.

''Wie heeft dit in hemelsnaam bedacht?''

Marlijn reageerde daarmee op de kritiek die op sociale media was ontstaan. Sommige kijkers vonden het leegprikken van ballonnen vanuit een rijdende auto op het strand van Albanië slecht voor het milieu. Ze vreesden dat nooit alle stukjes teruggevonden konden worden en dat het afval in zee terecht kon komen of door dieren opgegeten.

Volgens Marlijn 'is niets in de zee terechtgekomen'. 'Daar hoeft niemand zich zorgen over te maken', stelde ze.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

In dít land vindt het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? plaats

Op Twitter uiten mensen hun onvrede over het spel: 'Wie heeft dit in hemelsnaam bedacht? Lukraak plastic ballonnen kapot prikken aan zee’, schrijft iemand. Een ander Tweet: 'En de ballonnen worden opgeruimd door de mol? Of doet Rick dat?' Hieronder lees je meer reacties.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dit zijn de elf deelnemers aan het nieuwe seizoen Wie is de Mol?

Wie is de Mol? werd zaterdagavond door ruim 2,9 miljoen kijkers bekeken. Moltalk werd daarna door zo'n 913.000 mensen gezien. Hier kijk je WIDM terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!