Special Forces VIPS Beeld © Special Forces VIPS

Alkan Çöklü gaat dieper dan diep in Special Forces VIPS

10 januari 2022 14:40

In de vierde aflevering van 'Special Forces VIPS' viel het doek voor kandidaat tien, judoka Roy Meyer (30). Ook voor nummer acht, het getal van Jamie Trenité (31), bleek de training te zwaar. Voor de overgebleven kandidaten worden de beproevingen steeds zwaarder en zwaarder. Wie van hen breekt als volgende?

Let op: dit artikel bevat spoilers over de vijfde aflevering van Special Forces VIPS.

"Ik ben het meest trots dat ik tot het uiterste ben gegaan, emotioneel en mentaal"

De BN'ers hebben inmiddels vier dagen training erop zitten. Met de 'cat crawl' en de nacht in de buizen nog galmend in hun achterhoofd, gaat het avontuur verder. Uitrusten zit er niet bij, want van de overgebleven kandidaten wordt verwacht dat ze tijdens een zogeheten 'load carry' het uiterste van zichzelf vragen. Doel hiervan is dat ze als team gaan samenwerken. Individuele verhalen of pijntjes tellen niet mee.

"Houd er rekening mee om even héél erg gas te gaan geven", deelt de staf hen mee. "We gaan stukjes zoeken in jullie, die we nog niet hebben gezien." Special forces-operators zijn mannen van hun woord en als ze beloven dat de recruiters diep door het stof gaan, kan het niet anders dan een extreem zware middag worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alkan Çöklü breekt tijdens verhoor in Special Forces VIPS

Omdat Giel Beelen (nummer één) eerder op de dag zijn waterzak verloor, begint hij meteen met een achterstand aan de loodzware proef. Hij moet namelijk ook nog een ton met zich meesjouwen. Ook nummer twee, beter bekend als Dave Roelvink, heeft er moeite mee en kan zijn armen amper gestrekt houden als ze tijdens de loop een autoband boven hun hoofd moeten houden. Met deze woorden wordt hij toegesproken: "Zoals wij dat noemen: glimlachend doorbijten onder de meest moeilijke omstandigheden met in de wetenschap dat je vrienden bij je zijn en dat het altijd slechter kan."

Ook acteur Alkan Çöklü heeft het zwaar. Hij moet dan ook een tandje bijzetten en wordt streng aangesproken. "Waarom lukt jou dit niet? De afgelopen dagen ook al niet. Je loopt iedere keer te piepen met die armen (…) Op een gegeven moment is het klaar hè. Je kan het gewoon tegen me zeggen, want ik zie het al van een kilometer aankomen", waarmee de staf doelt op de drie woorden 'ik geef op'. Als Alkan ze uiteindelijk uitspreekt, biggelen de tranen over zijn wangen.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Giel Beelen over Special Forces VIPS: 'Heftigste tv-programma ooit'

"Ik ben het meest trots dat ik tot het uiterste ben gegaan, emotioneel en mentaal", vertelt de soapie als hij weer is bijgekomen. "Ik ben trots dat ik een inzicht heb gekregen dat ik nooit had kunnen krijgen als ik niet mee had gedaan. Zij laten de essentie van het leven zien."

Special Forces VIPS is elke maandag te zien bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!