Floortje Smit Beeld © RTL

Floortje verloor liefde voor muziek: 'Gaf stress en spanning'

15 januari 2022 23:30

Heel Nederland werd in 2006 verliefd op Floortje Smit (38). In dat jaar werd ze tweede in 'Idols'. Zes jaar later deed ze in 'The Voice of Holland' weer mee aan een talentenjacht en opnieuw niet zonder succes. Ditmaal werd Floortje derde. In 'Better Than Ever' keert ze terug op het podium. En wat blijkt? Floortje heeft lange tijd niet opgetreden omdat muziek haar veel stress en spanning gaf.

"Het is zo'n enorm verschil"

Na haar deelname aan Idols speelde Floortje onder andere de hoofdrol in de musical We Will Rock You. Maar na The Voice is Floortje bewust uit 'het muziekwereldje gestapt'. Op een gegeven moment ervoer ze enorm veel spanning en stress door het zingen. "Dat is eigenlijk helemaal niet leuk, dacht ik toen." 

Dat voelde ze met name tegen het einde van de talentenjachten. "Die spanning bouwde zich ook in mezelf op. En ik dacht: 'Oh jee, als ik maar niet iets met mijn stem krijg'." 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Waarom Jennifer Ewbank niet samenwerkt met haar broer John

Het meedoen aan onder andere Idols en The Voice heeft er niet voor gezorgd dat Floortje de liefde voor muziek is verloren. "Dat heeft mij een heel mooi podium gegeven en dat podium heb ik ook gepakt. Het is niet allemaal kommer en kwel in mezelf geweest, maar op een gegeven moment is het emmertje echt leeg." 

Waar heeft Floortje toen haar geluk in gevonden? "Vliegen bij KLM. Misschien was het een beetje vluchten, maar voor mij was het heerlijk. Ik kwam echt na iedere reis helemaal gereset terug."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hind wil niet als golddigger worden gezien: 'Geld geen motivatie'

Nu Floortje terug is, voelt ze zich helemaal anders. "Het is zo'n verschil met toen. En het nummer dat ik ga zingen is ook heel bijzonder." Wanneer ze op het podium stapt en het nummer 'Beautiful Goodbye' ten gehoren brengt, is direct duidelijk waarom ze altijd al een publieksfavoriet is geweest. Na het optreden straalt ze dan ook van oor tot oor. "Man, dit is echt zo gaaf. Ik geloof niet dat ik eerder zo heb genoten. Echt waar." Presentator Martijn Krabbé vindt dat mooi om te horen. "Maar het is ook tragisch. Dat is toch vreselijk, als je het zo goed kan?" 

Daarover zegt ze: "Ik denk dat ik in het verleden zo perfectionistisch was en zo op die noten. Dat heb ik echt losgelaten, voor het eerst. Het is bizar."

Better Than Ever zie je iedere zaterdag om 21.30 uur op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!