Steenrijk, Straatarm Beeld © SBS

Kijkers onder de indruk van 'dankbaar' gezin in Steenrijk, straatarm

12 januari 2022 22:02

In de tweede aflevering van 'Steenrijk, straatarm' wisselen vastgoedbelegger Wesley Adema en zijn vrouw Alicja hun villa om voor een klein huisje in het Friese Gorredijk. Andersom mag Marco Heide samen met zijn zonen een weekje vertoeven in huize Adema.

"Wat een fijne harmonieuze sfeer in dit mannengezin"

Wesley nam zich als klein jongetje al voor om miljonair te worden. Zijn vastberadenheid bleek niet voor niets, want jaren later runt hij samen met zijn vrouw verschillende vastgoedprojecten en ondernemingen. ''Als wij nu besluiten om naar Dubai te vliegen, dan doen we dat. We hoeven niet te kijken of we dat wel kunnen. Wij hebben niet echt een budget meer'', vertelt Wesley.

Hun villa in Breda bevestigt dat. Naast hun succesvolle carrière hebben ze hun handen vol aan hun twee zoons: Sky en Josh. Met zijn vieren gaan ze dit ruil-avontuur aan. "Het geeft me een heel goed gevoel dat we dit kunnen delen en dat we andere mensen in ons huis kunnen laten met ons budget'', vertelt Wesley. ''Ook vind ik het tof om met de kinderen dit avontuur aan te gaan en even te laten zien: dit is de andere kant van de medaille."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriendin Rico Verhoeven reageert op deelname Steenrijk, straatarm

Wesley en zijn gezin zullen intrekken in het huisje in het Friese Gorredijk, waar alleenstaande vader Marco Heide samen met zijn twee zoons woont: Leroy en Nick. Marco verkeert zich in een slechte financiële situatie sinds hij is gescheiden van zijn vrouw. ''Ze ging al een jaar vreemd. Toen zei ik: daar is het gat van de deur'', vertelt Marco. Marco's ex-vrouw vertrok en sindsdien neemt hij de volledige zorg van hun zoons op zich. ''Zij wilden ook niet naar hun moeder toe, want ze heeft een nieuwe vriend en daar kunnen ze niet mee opschieten'', aldus Marco. Om deze reden moeten de mannen rondkomen van 90 euro per week. Maar déze week genieten ze van een hoger weekbudget: 2750 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Droom die uitkomt voor Steenrijk, Straatarm-meisje blijkt nachtmerrie

En genieten, dat doen ze. 'Kijk die glinstering in de ogen van de drie heren', tweet één kijker. 'Wauw, wat zijn die jongens lief en zo dankbaar,' schrijft een tweede. Anderen zijn onder de indruk van hoe 'harmonieus' het gezin oogt.

Steenrijk, straatarm is elke woensdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Kijk de aflevering van gisteravond hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!