Claudia de Breij Beeld © ANP

Claudia de Breij legt gezinssamenstelling uit: 'Zoon heeft vijf moeders'

17 januari 2022 06:57

In 'Lago di Beau' doet Claudia de Breij (46) een boekje open over de manier waarop haar gezin vorm heeft gekregen. De cabaretier heeft uit een eerder huwelijk een zoon, net als haar huidige echtgenote Jessica. Het klinkt misschien wat verwarrend, maar hierdoor heeft Claudia's zoon nu in totaal vijf moeders, legt ze uit aan Beau van Erven Dorens (51).

"Helemaal cool. Dat is heel fijn"

Claudia is dolgelukkig met haar vrouw Jessica en hun twee zoons. Haar oudste zoon Bing kreeg ze toen ze getrouwd was met Conny. Het huwelijk liep op de klippen, maar dat heeft geen effect gehad op hoe Bing zijn gezin ziet. Doordat er 'partners bij gekomen' zijn, heeft Claudia's zoon nu 'eigenlijk vijf' moeders. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Relativerend gevoel voor humor van Amalia verraste Claudia de Breij

"Laatst was ik heel trots op mijn oudste zoon", vertelt Claudia in Lago di Beau. Bing had kennismaking in zijn nieuwe klas en 'toen moest 'ie bij het vak drama iets over zichzelf vertellen, wat waar was en niet waar was'. "En toen heeft hij gezegd: 'Ik heb twee katten en vier moeders.' Maar hij telt er vijf, want hij telt dan de nieuwe aanwas mee. En die docent zei: 'Dat is zo specifiek vier moeders.' Dus daar trapte ze in. 'En het is vijf.'"

Zoons Claudia de Breij hebben vijf moeders

00:58
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Claudia de Breij doet nieuwe onthullingen over het boek van Amalia

Het was een trots moment voor Claudia, omdat zij al tijdens haar zwangerschap nadacht over hoe haar zoon moest gaan uitleggen dat 'ie twee moeders heeft. "En toen gingen we scheiden en moet 'ie straks zeggen dat 'ie vier moeders heeft. En hij zegt gewoon: 'Nee, vijf. En helemaal cool.' Dat is heel fijn."

Lago di Beau is elke zondag om 21.35 uur te zien op RTL 4 en terug én vooruit te kijken bij Videoland.