Maestro Beeld © Michel Schnater

Finalisten Maestro niet competitief ingesteld: 'Gunnen het elkaar'

15 januari 2022 07:00

Simone Kleinsma (63) en rapper Sor (25) nemen het zondag tegen elkaar op in de finale van het programma 'Maestro', die zondag wordt uitgezonden op NPO 1. Maar competitief zijn ze allebei niet per se. "Het komt wel een beetje", zegt Simone tegen het ANP. "Maar het kan me eigenlijk weinig schelen wie wint."

"We gaan het missen"

Want ze gunt Sor alle winst, zegt ze. Hij heeft hetzelfde, geeft hij lachend toe. "Ik weet nog dat de productie me laatst vroeg of ik even in de camera kon zeggen hoe ik je ging verslaan. Dat we echt in strijd zijn met elkaar. Maar dat vond ik helemaal niet het doel." Simone lacht: "Dat moest ik inderdaad ook even doen, maar dat vond ik eigenlijk niet leuk om te moeten zeggen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simone Kleinsma in nieuwe Maestro: 'Narrig als ze me niet vroegen'

Hoewel ze zin hebben in de finale, levert het ook de nodige zenuwen op. "Nu weet je wat de valkuilen kunnen zijn", zegt Simone. Volgens Sor ging de laatste keer repeteren dan ook niet beter, maar juist slechter dan in het begin. "Ik dacht, misschien hadden we gewoon maar niet moeten repeteren", lacht hij. Niet gek ook dat het soms zo voelt, vindt Simone. "Ik voel me niet eens een amateur, maar nog iets daaronder. Want het is gewoon een vak hè, een studie van zes jaar."

Hun grootste blunder? "Ik vergat een keer te tellen", zegt Simone. "Op de vijftiende maat moest het koor inzetten, maar ik wist gewoon echt niet waar we waren. Dat voelde zo stom." Bij Sor vond zijn grootste misser eerder plaats, bij de tweede aflevering. "Het orkest kwam op en ik was eigenlijk alleen maar naar hun aan het luisteren. Ik had ook mijn ogen gesloten. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simone Kleinsma en Sor in de finale van Maestro

Hoewel ze beiden vinden dat ze nog veel kunnen leren, hebben ze zeker bewondering voor elkaars kwaliteiten. "Simone dirigeert heel elegant vind ik", zegt Sor. "En je ziet dat ze een visie heeft, dat vind ik echt prachtig." Simone lacht. "Bedankt. Mij viel het laatst op dat Sor er bij het optreden zo zelfverzekerd bijstaat. Dat vind ik hartstikke knap."

De afgelopen tijd voelde een beetje als 'een dramaserie', blikt Sor terug. Want eigenlijk vonden zowel sor als Simone het vooral jammer dat kandidaten het programma moesten verlaten. "Dan ging er iemand uit en dan dacht je ineens, o ja het is een wedstrijd", zegt Simone. "Toen Henk eruit ging dacht ik, 'nu kan ik met niemand stiekem voetbal kijken'", zegt Sor.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simone Kleinsma laat man bewust uit voorstelling over verdriet

Ze zijn dan ook blij dat ze mee konden doen met het programma. Niet alleen omdat het zo leuk was, maar ook omdat het programma de kans biedt om eens te kijken hoe het werkt, zegt Sor. "En je luistert met een heel ander oor naar klassieke muziek", vult Simone aan. "We gaan het missen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Sissing was niet blij met presentatie 'afdankertje' Maestro

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!