Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS

Derde afvaller Wie is de Mol? blikt terug op exit: 'Baalde zó erg'

16 januari 2022 14:51

In een nieuwe aflevering van 'Wie is de Mol?' was zaterdag te zien dat het rode scherm van Glen Faria (42) er flink inhakte bij de groep. Daarnaast was de zanger de kandidaat die door Nederland het minst verdacht werd tijdens de livestream. De kans dat er in de finale nu 5000 euro uit de pot gaat, is kleiner geworden. Toch bestaat het risico nog steeds zolang Everon Jackson Hooi (39) in het spel is, maar wist hij de derde aflevering te overleven..?

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de derde aflevering van Wie is de Mol?

"Ik had niet echt een tactiek, misschien is dat wel wat er misging"

Nu Glen uit het spel is, is het voor de kandidaten extra belangrijk om veel geld binnen te halen voor de pot. En die mogelijkheid krijgen ze in de derde aflevering zeker. Toch vissen ze tijdens de eerste opdracht achter het net - zowel letterlijk als figuurlijk, en verdienen 0 euro voor de pot. Tijdens de tweede opdracht, waarvoor de geliefde lasergame wordt ingezet, doen ze het beter en weten als groep 740 euro te verdienen. Ook tijdens het laatste spel kan er veel verdiend worden, en dan hebben we het niet alleen over geld...

Als iedereen elkaar volledig vertrouwt, halen ze maar liefst acht vrijstellingen binnen. En dat zou kunnen betekenen dat de penningmeester, Hila Noorzai, bij de komende executie naar huis moet. Maar presentator Rik van de Westelaken stelt haar met deze kennis voor een dilemma: geld uit de pot in ruil voor een mogelijke zwarte vrijstelling. Dat hoeft ze zich geen tweede keer te laten zeggen, maar het kost Welmoed Sijtsma de kop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wie is de Mol?-afvaller baalt: 'Ik voelde het aankomen'

In de nieuwe online serie Niet de Mol vertelt de Op1-presentatrice - eenmaal weer terug uit Albanië - dat ze enorm opzag naar de uitzending. "Dan is het ineens echt", vertelt ze aan presentator Splinter Chabot, die elke week de afgevallen kandidaat bezoekt. En dat terwijl Welmoed in de app massaal verdacht werd. "Daar voel ik me ook wel een beetje schuldig over, dat al die mensen hun punten op mij hebben ingezet", geeft ze toe. "Ik snap er helemaal niets van, want ik vind mezelf nergens verdacht (...) Het was allemaal impulsief!"

Het Goedemorgen Nederland-gezicht onthult tijdens het gesprek dat ze stiekem ook wel een beetje bang was voor één van de deelnemers: Kim-Lian van der Meij. "Ik zei als grapje van: 'Misschien kunnen we jou fouilleren, maar dat viel niet helemaal in de smaak", legt Welmoed uit als ze de tweede opdracht uit de afleveringen nog eens nalopen. "Ik heb het niet geprobeerd, ik denk dat dan mijn hand eraf gebeten was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze hints en aanwijzingen uit WIDM aflevering 1 mag je niet missen

Als het tijd is voor de executie wil Welmoed het liefst verdwijnen. "Ik wil dit eigenlijk niet zien", roept ze. "Ik heb hier echt trauma's van (...) Je houdt er altijd rekening mee, maar ik had het zó erg niet gewild." De presentatrice vertelt dan ook dat haar exit haar nog altijd bezighoudt. "Ik baalde zó erg. Ik had het echt niet verwacht", vervolgt ze. "Ik had niet echt een tactiek, misschien is dat wel wat er misging."

'Onze' Arno Kantelberg zit nog altijd in het spel, maar vertelde eerder in RTL Boulevard enorm bang te zijn om zichzelf te verspreken. 

Arno net terug van opnames WIDM: 'Bang me te verspreken'

00:57
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nachtmerrie voor kandidaten: Suzanne eerste afvaller WIDM

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1 te zien. De derde aflevering kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!