Beeld © RTL

Zieke Laura slaakt noodkreet in HMMIK: 'Maakt me depressief'

17 januari 2022 22:00

De 45-jarige Laura uit Harmelen heeft multiple sclerose, beter bekend als ms. De ziekte zorgt al voor uitdagingen in het dagelijks leven en daar komt nog eens bij dat ze al drie jaar tegen haar zin midden in een verbouwing zit. Dan heeft haar man ook nog eens geen haast met het verbouwen. Tijd voor John Williams (52) en 'Help, Mijn Man is Klusser!'.

"Het kost zo veel energie om boos te zijn"

Laura was er zelf niet bij toen zij en haar man Stuart dit huis kochten, omdat dat vanwege haar ziekte niet kon. "Ik heb er wel spijt van, ja. Zelf had ik dit huis nooit gekocht." Al twee jaar lang zijn er allerlei klusjes die niet af gemaakt zijn.

Toen Stuart een schouderblessure kreeg, liep alles in de soep. Hij wilde het huis per se zelf voor Laura af maken, terwijl dat niet meer lukte. Hij raakte in een depressie en kreeg helemaal niets meer uit zijn handen. Laura daarentegen wilde doorpakken. "Dat heb ik hem wel kwalijk genomen. Hij noemde mij een slavendrijver."

Al met al is Laura vooral erg boos. "Ik ben altijd boos. Het kost zo veel energie om boos te zijn. Ik heb hier geen zin meer in."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

John Williams schudt deelnemer wakker in HMMIK: 'Bij jou begonnen'

Wanneer John haar man confronteert met de hele boel, is hij not amused. "Ik vind het niet leuk, maar ik snap het aan de ene kant wel. Ik ben altijd een heel fysiek persoon geweest en gezond, maar de afgelopen paar jaar is dat anders geweest. Daardoor is er niks van klussen terechtgekomen en dit is voor mij een stukje schaamte." 

Als de twee elkaar ontmoeten, is dat bijzonder ongemakkelijk. "Je wordt bedankt schat", zegt Stuart tegen Laura. Waarop zij zegt: "Ik trek het niet meer. Ik word er depressief van."

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Petra uit HMMIK woont al vijftien jaar in een bouwval: 'Ik smeek je'

Na enige tegenslagen en vooral veel moeite is Stuart er uiteindelijk, met hulp van een klusteam, in geslaagd om het huis op te knappen. Wanneer Laura binnenstapt is ze al direct blij: "Oh, wauw. Een vloer! Beter", zegt ze. En als ze het toilet ziet: "Eindelijk! Netjes! Super!"

Als Stuart binnen komt lopen, lijken al problemen als sneeuw voor de zon verdwenen. "Hey lieverd", begroet Laura hem. "Kon je dit niet eerder doen?" grapt ze vervolgens. 

Tot slot komt John naderhand nog terug om te kijken hoe alles ervoor staat. Wel schrikt de presentator als hij dat er in twee bedden geslapen is. "Dat is alleen voor de storingsdienst", verzekert Laura hem. "Wij slapen weer bij elkaar. Het is nu een veel fijnere atmosfeer hier."

John heeft de eer om zijn klusprogramma al vijftien seizoenen lang te mogen presenteren. Je zou denken dat hij na al die tijd het meest schokkende wel heeft ervaren, maar niets is minder waar. De presentator blijft zich maar verbazen over de kandidaten en bouwvallen die hij ziet. In de video hieronder vertelt hij daarover.

Help, Mijn Man is Klusser! zie je iedere maandag om 20:30 uur op RTL4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!