Kim-Lian van der Meij Beeld © AVROTROS

Deze verdachte move van Kim-Lian leidt naar haar als Mol

17 januari 2022 15:53

Als er één kandidaat flink heeft lopen mollen tijdens de derde aflevering van 'Wie is de Mol?', dan is het Kim-Lian van der Meij (41) wel. Alleen oplettende Molloten is opgevallen dat de presentatrice tijdens de opdracht 'Waar rook is, is vuur' stiekem geld verduistert. Ook andere kandidaten doen er alles aan om als Mol over te komen...

Volgens Molloot Max van den Broek zou deze hint naar Kim-Lian als Mol kunnen leiden, zo vertelt hij in een video voor De Telegraaf. Terwijl Kim-Lian al tijgerend het lasergame circuit bestormt, zie je in een fractie van een seconde dat ze papier weggooit in een opening in de vloer. Hóe dat mogelijk is, is zorgvuldig uit de montage geknipt. Het is namelijk niet te zien dat ze een kistje open heeft gekregen. 

Wie goed kijkt ziet dat Kim-Lian hier iets weggooit wat verdacht veel op geld lijkt.
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Derde afvaller Wie is de Mol? blikt terug op exit: 'Baalde zó erg'

Kim-Lian is niet de enige kandidaat die zich verdacht maakt. Ook Sahil lijkt alles op alles te zetten om als Mol over te komen. Zijn verhaal dat er maar 100 euro in zijn kistje lag, is erg ongeloofwaardig. De andere laatjes waren gevuld met bedragen rond de 200 euro. Wie het beeld van zijn kistje nog eens stilzet, ziet dat het kistje met maar liefst 200 euro gevuld was: twee keer 50 euro, één keer 100 euro. 

Door de montage leggen de programmamakers nog meer nadruk op de molactie van Sahil. Vooral als Hila en Kim-Lian in de inmiddels bekende fluisterscène het erover hebben hoe verdacht het is dat de acteur met maar 100 euro terugkwam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marlijn Weerdenburg reageert op kritiek Wie is de Mol?-ballonnen

Tot slot hebben Molloten de slotjes van de opdracht op het internet opgezocht. Uit die speuractie blijkt dat de Mol met zijn of haar vingerafdruk de slotjes kan resetten als hij of zij als 'beheerder' is ingesteld. Daarmee wijzen de vingers naar Hila: zij zei immers dat ze (bijna) alle slotjes had geprobeerd, maar niks open kreeg. Zij ging bovendien met de eerste groep het spel in, waardoor ze de tijd had om de sloten te saboteren. Verdacht. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Dit is waarom Glen de vrijstelling aan Everon gaf in WIDM'

Het is uiteindelijk Welmoed Sijtsma die het veld moet ruimen. Zij komt het slechtst uit de test en executie. Een aderlating voor Arno, die maatjes werd met de presentatrice. 

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20:25 uur te zien bij NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!