Beeld © ANP

Johnny de Mol over Jeroen Rietbergen: 'Ongelooflijke klootzak'

17 januari 2022 19:44

Het openen van de beerput rondom 'The voice of Holland' is onherroepelijk verbonden met de familie De Mol. Immers is mediamagnaat John de Mol (66) bedenker van het programma. Jeroen Rietbergen (50), de (inmiddels) ex-partner van Linda de Mol (57) en dus zwager van John, heeft bekend dat hij schuldig is aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Johnny de Mol (43) móést er in zijn talkshow 'HLF8' dus wel over praten.

"Wij als programma willen hier uitermate voorzichtig mee omgaan"

Eerder op maandag had Johnny in een gesprek met radiozender 100%NL al aangegeven dat hij nadat het nieuws naar buiten kwam zijn tante Linda had opgezocht. Verder zei hij: "Het belangrijkste is dat we (de BOOS-aflevering,red) donderdag moeten afwachten. En dat we het onafhankelijk onderzoek moeten afwachten voor we insinuaties maken en met vingers gaan wijzen. Wat er nu is gebeurd, is al heftig genoeg." 

De presentator bespreekt het met een 'dubbel gevoel', ook omdat hij onderdeel van de familie De Mol is. "Er is emotie bij de familie. Ik ben zelf ook niet objectief."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johnny de Mol is 'meteen bij Linda langsgegaan' na Jeroen-schandaal

Johnny opende zijn programma met de uitspraak dat hij vindt dat hij het 'natuurlijk' over de berichtgeving rondom The Voice moet hebben. De programmamaker zegt er met een driedubbele bril naar te kijken. "Als mens, als programmamaker en als familielid." Volgens Johnny is hij op dit moment 'niet objectief genoeg'. "En misschien wel nooit."

De presentator vindt het allereerst verschrikkelijk voor de mensen 'die met deze misdragingen in aanraking zijn gekomen'. "Tegelijkertijd vind ik het ook vervelend voor de andere partij, want die staat heel dicht bij mij. Ik snap dat dat niet in verhouding staat tot het verdriet van de betrokkenen", vertelt Johnny.

Dan gaat hij door: "Tot die tijd kunnen we er weinig over zeggen, omdat we het gewoonweg nog niet weten. Wij als programma willen hier uitermate voorzichtig mee omgaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Linda de Mol in statement: 'Heb mijn relatie met Jeroen verbroken'

Zaterdag verklaarde Jeroen Rietbergen in een statement dat hij en Linda jaren geleden uit elkaar gingen. Johnny vertelt aan tafel van HLF8 dat hij daar niets van wist. "Niemand wist daarvan. Dat hebben ze verborgen houden." Over zijn tante, Linda de Mol, die haar relatie met Jeroen heeft beëindigd, vertelt hij dat ze er erg van ondersteboven is. "Die is wel flink in de war, ja. Dat mogen jullie wel weten."

Hij vindt Jeroen dan ook een 'ongelooflijke klootzak'. "Het is echt een lul-de-behanger." Toch is het tegenstrijdig voor Johnny. "Maar we houden wel van hem. Hij schaamt zich kapot. Linda heeft ook een jonge dochter die hem als bonusvader ziet..." 

Of zijn vader John de Mol, die The Voice heeft bedacht en in het begin betrokken was bij het maken van het programma, wist van wat er allemaal speelde met Jeroen, weet Johnny niet. Hij neemt aan van wel, maar ‘ik weet niet hoe dat toen allemaal is afgehandeld’. Hij heeft zijn vader, die nog niet op het nieuws heeft gereageerd, daar naar eigen zeggen nog niet over gesproken.

Linda de Mol liet eerder vandaag in een verklaring weten dat ze kapot is van het nieuws. Hoewel haar statement op veel sympathie kan rekenen, missen veel mensen toch nog wel een belangrijke zin. 

'Belangrijke zin ontbrak in statement van Linda de Mol'

05:47
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol legt werkzaamheden neer, 'ik zit in vreselijke nachtmerrie'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!