Hubert Bruls Beeld © ANP

Hubert Bruls spreekt Op1 aan op kwetsende bal gehakt-opmerking

18 januari 2022 07:52

Hubert Bruls (55), de voorzitter van het Veiligheidsberaad, heeft de redactie van het NPO-programma 'Op1' aangesproken op de uitzending waarin hij werd uitgemaakt voor "dikke bal gehakt". De opmerking kwam eind november van een Haagse vuurwerkverkoper. In de uitzending was er niemand die de man aansprak op de opmerking.

"De presentatoren die hem niet tegenspreken en zo'n Diederik Gommers die gaat zitten lachen ook, dat vind ik niet goed"

"Die bal gehakt raakte me echt wel", zei Hubert dinsdag in een interview met Mischa Blok op NPO Radio 1. "Ik zag het later terug en dacht: die man kan blijkbaar niet beter. Maar degenen die hem een podium geven, de presentatoren die hem niet tegenspreken en zo'n Diederik Gommers die gaat zitten lachen ook, dat vind ik niet goed. Ik heb de redactie van Op1 daar ook op aangeschreven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talitha Muusse weet dankzij Op1-rel waar ze staat in het leven

Hubert had het nog anders gevonden als hij zelf aan tafel had gezeten. "Maar ik was niet aanwezig, ik had geen faire kans om me te verdedigen. Dan moeten de presentatoren opstaan - zij hebben óók een rol in de samenleving. Ze kunnen niet zeggen: we zijn alleen maar verslaggevers, iedereen mag maar zeggen wat hij wil, en verder doei. We zijn samen deze samenleving."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fidan Ekiz en Sven Kockelmann nieuw Op1-duo

De presentatie was die avond in handen van Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink. Hubert kwam verder in het gesprek op NPO Radio 1 terug op een eerdere opmerking dat hij een "olifantenhuid" heeft gecreëerd tegen alle gescheld en haatmails die hij krijgt. "Ik heb inmiddels alle nazi's wel langs zien komen", aldus de voorzitter van het Veiligheidsberaad.

"Ik zit heel bewust niet op sociale media en gelukkig heeft de mailbox een delete-knop. Maar de optelsom van die mails, daar word ik inmiddels toch moedeloos van. Het gaat de hele dag door, soms honderd per dag. Die hoeveelheid kruipt je uiteindelijk toch onder de huid."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!