Meike Lubbers Beeld © RTL/Beau

Advocate uit Beau komt terug op opmerkingen na kritiek collega's

18 januari 2022 08:33

Bij een onverwachtse aanraking kan al sprake zijn van dwang en dus van aanranding. Dat meldt advocaat Meike Lubbers (35), die maandag in het programma 'Beau' sprak over het seksuele wangedrag in 'The Voice', dinsdag op sociale media.

"Dat had ik duidelijk moeten noemen en ik ben blij dat ik daarop word aangevuld"

Meike stelt in een toelichting op Twitter dat zij 'dit had moeten noemen' in het gesprek. Aan tafel bij Beau vertelden twee oud-kandidaten van The Voice over hun ervaringen met seksueel ongepast gedrag. toen Beau haar daarop vroeg of dit kwalificeerde als aanranding, antwoordde zij: "Het ligt heel erg aan de situatie, hè? We hebben op dit moment wetgeving dat er sprake moet zijn van geweld of een andere feitelijkheid. Het klinkt heel vaag. Het is niet zomaar aanranding. Als er niet sprake is van een dwang op een bepaalde manier…" Ze voegde daaraan toe dat het 'ligt aan de situatie'.

Na opmerkingen van collega's over de uitzending komt ze daarop terug. Op Twitter schrijft ze: 'Een onverhoedse aanraking levert dwang op en kan sprake zijn van aanranding. Dat had ik duidelijk moeten noemen en ik ben blij dat ik daarop word aangevuld. Dank.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-kandidaten The Voice vertellen in Beau: 'Hij ging voelen'

Nienke Wijnhoven, in 2018 een van de kandidaten in The voice of Holland, zei in Beau in deze periode betast te zijn door Jeroen Rietbergen, de muzikaal leider en ex van Linda de Mol. Jeroen zou Nienke na een uitzending apart hebben genomen in een lege studio en 'ging wel effe voelen'. Zij voegde hieraan toe dat zij het lastig vindt haar verhaal te delen omdat zij een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die zij niet exact meer weet.

Oud-kandidate The Voice breekt: 'Hij ging voelen'

02:01
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Rietbergen bekent en stapt op als bandleider The Voice

In het programma Shownieuws bagatelliseerde Evert Santegoeds zondagavond berichten van ongepast gedrag die tot nu toe naar buiten zijn gekomen. Hij stelde dat heel weinig mensen tien jaar geleden aanstoot namen aan dingen als 'een hand op de bips of een hand op de dij'.

Deze analyse kwam Evert en Shownieuws maandag zeker op sociale media op veel kritiek te staan. Talpa noch Shownieuws reageerden maandag op de kritiek. Ook in de uitzending van maandagavond kwam Evert niet terug op zijn opmerkingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Humberto trekt aangifte tegen Albert niet in: 'Het is aan het OM'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!