Familie de Mol Beeld © ANP

Talpa reageert niet op uitspraken Johnny de Mol over zijn vader

18 januari 2022 09:06

Talpa doet gedurende het onafhankelijke onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom 'The voice of Holland' geen mededelingen meer. Het mediabedrijf gaat ook niet in op uitlatingen die Johnny de Mol (43), de zoon van John (66), maandagavond deed in zijn eigen programma 'HLF8'. Dat laat een woordvoerder desgevraagd dinsdag weten aan het 'ANP'.

"De leidinggevenden wisten daarvan. Ik neem aan hij ook"

Johnny stelde in zijn uitzending dat hij denkt dat zijn vader waarschijnlijk wel afwist van het seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen. De bandleider, ook de ex-vriend van Johnny's tante Linda, liet van het weekend weten dat hij eerder door "zijn opdrachtgever" was aangesproken op zijn ongewenste seksuele gedrag.

Zender RTL en productiebedrijf ITV hebben gemeld niets af te hebben geweten van de praktijken van Jeroen. Bedenker en uitvoerend producent John de Mol onthoudt zich tot nu toe van alle commentaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talpa 'geschrokken' van berichtgeving The voice of Holland

"De leidinggevenden wisten daarvan. Ik neem aan hij ook", zei Johnny maandagavond in HLF8 over zijn vader John. Johnny stelde verder te verwachten dat zijn vader misschien donderdag met een verklaring komt. Donderdag verschijnt de uitzending van het programma BOOS waarin de aantijgingen worden besproken. De aankondiging van deze uitzending van het programma van Tim Hofman deed RTL besluiten The Voice onmiddellijk stop te zetten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-kandidaten The Voice vertellen in Beau: 'Hij ging voelen'

The voice of Holland komt uit de koker van John de Mol. Hij bedacht de talentenjacht waarbij de deelnemers, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij Idols en X Factor, ongezien hun eerste auditie doen. John verkocht het format met zijn productiehuis Talpa Media aan tientallen landen en won er diverse prijzen mee. Het succesvolle programma kwam in 2015 in handen van ITV toen John de Mol zijn Talpa Media voor honderden miljoenen verkocht aan de Britten.

HLF8 met Johnny de Mol begint weer: 'Moeten het hebben over The Voice'

04:48

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!