Joep in Married at First Sight Beeld © Videoland/Married at First Sight

Voormalig Bachelorette-ster duikt op in MAFS: 'Ga nu voor innerlijk'

18 januari 2022 22:31

Vorige week gaf het allereerste koppel uit het nieuwe seizoen 'Married at First Sight' elkaar het jawoord. Voor Rowan en Astleigh moet het nu allemaal gebeuren: zal de vonk tussen hen overslaan of niet? In de nieuwe aflevering van de hitreeks maken we ook kennis met aanstaande bruidegom Joep - maar waar kennen we hem ook alweer van?

"Ik heb ingezien dat ik toch op zoek ben naar iemand die qua innerlijk ook goed bij mij past"

De derde aflevering gaat verder waar 'ie gebleven was: Rowan die de deur opent om haar toekomstige man te ontmoeten - die direct van haar onder de indruk is. Ook Rowan is blij met wat ze ziet. "Ik heb altijd gezegd dat mijn man in een groen pak moet tijdens mijn bruiloft. Dus dit heb je helemaal goed gedaan."

"Ik ben heel blij verrast", vertelt Astleigh tegen zijn kersverse vrouw als ze na de plechtigheid even een momentje voor zichzelf hebben. "De experts hebben echt heel goed hun best gedaan, echt waar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Primeur in Married at First Sight na bruiloft Astrid en Sander

Maar niet alleen deze twee vallen bij elkaar in de smaak. Ook de grappen en grollen van trouwambtenaar Jeroen Smits, die dit seizoen voor het eerst in Married at First Sight te zien is, vallen in positieve zin op.

Jeroen is het wel gewend om voor een groot publiek te staan. In de jaren 90 brak de BABS namelijk door bij het grote publiek dankzij zijn deelname aan Moppentoppers. Toen hij in 2014 voor het eerst een bevriend stel trouwde vond hij zijn nieuwe passie. 'Voor het eerst sinds mijn tijd als trouwambtenaar stond ik twee mensen te trouwen waarvan er zomaar één nee had kunnen zeggen. Iets wat je bij een 'regulier' huwelijk nooit bedenkt of voelt!' schreef hij onlangs in een blog over waarom hij 'ja' zei tegen het programma. 'Het gaf ook mij op die momenten een onzeker gevoel, maar ook die maak je jezelf uiteindelijk eigen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Married at First Sight eert overleden trouwambtenaar Walter Vermeer

Bij Maurice en Arjan is ondertussen de voorpret begonnen. Ze mogen de trouwpakken uitzoeken en krijgen een eerste teken van leven van elkaar. Volgens de experts zijn de twee een 'perfecte match' omdat ze in dezelfde fase van hun leven zitten. "Als je hen tweeën ziet, dan zie je ook dat ze fysiek in dezelfde categorie zitten."

Sander en Astrid zijn al wat verder en hebben op Slot Zeist volmondig 'ja' gezegd. Dat zorgde voor emoties bij vrienden, familie en zelfs bij de experts. "Dit is een match die we op gevoel hebben gemaakt", vertelt gedragspsycholoog Patrick van Veen als presentator Carlo Boszhard hem naderhand even spreekt. "En dan zie je ze bij elkaar komen. Je ziet Sander met met z’n tranen... daar word ik ook emotioneel van."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

MAFS-experts begeleiden eerste koppel richting het altaar: 'Lang naar uitgekeken'

Een klik is er zeker. Astrid maakt aan het einde van de dag de balans op: "Het gaat wel goed tussen ons. Ik denk wel dat we een klik hebben, dat het gezellig is en leuk." Sander voelt voor haar hetzelfde. "Ik voel nog niet echt vlinders, maar ik heb wel een heel fijn gevoel in mijn buik", stelt hij. "Onze blikken spreken boekdelen, ik denk dat dat ook heel belangrijk is."

Sander en Astrid maken zich op voor romantische huwelijksnacht

00:42
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Carlo Boszhard onder de indruk van nieuw seizoen MAFS

In de derde aflevering van het trouwprogramma dient ook het vierde koppel zich aan. De ene helft daarvan is een oude bekende: de 26-jarige Joep uit Eindhoven. De aanstaande bruidegom deed in 2020 ook mee aan De Bachelorette, waar hij het hart van Gaby Blaaser probeerde te veroveren. Helaas zonder succes, want Joep moest al vroeg het programma verlaten. Toch gelooft hij nog altijd in de liefde. "Ik heb ingezien dat ik toch op zoek ben naar iemand die qua innerlijk ook goed bij mij past en dat uiterlijk ook niet alles is, laat ik het zo zeggen", vertelt hij als Carlo hem overvalt.

Joep belooft binnenkort eeuwige trouw aan de 26-jarige Caroline uit Utrecht. Zij wil graag weer 'dat samen-gevoel' met iemand. Een type heeft ze niet. Belangrijk vindt de aanstaande bruid het dat haar man zich openstelt en stoer is, maar met een klein hartje. Of Joep de man van haar dromen is, daar gaan we de komende weken achterkomen. 

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast (vooruit) bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!