Gordon Down the Road Beeld © SBS6

Gordon schrikt van alcoholgebruik deelnemers Down the Road

18 januari 2022 22:03

Kijkers smelten weg bij de tweede aflevering van het programma 'Down the Road'. In het programma gaat Gordon met een groep mensen met het syndroom van Down op reis. Maar wanneer verschillende deelnemers zich tijdens een etentje aan een glaasje alcohol wagen, reageert Gordon verbaasd.

''We zijn gewoon mensen die alcohol drinken''

Angsten worden overwonnen, grenzen worden verlegd en liefdes worden bezegeld met ringen. Kortom: een programma vol positiviteit en romantiek. 

Na al deze indrukken genieten de deelnemers ’s avonds van een door Gordon georganiseerd diner, met daarbij een wijntje. Iets wat Gordon niet helemaal aan zag komen. ''Ik wil even wat vragen over het gebruik van alcohol bij jullie'', begint Gordon. ''Wie drinkt er allemaal alcohol en wanneer zijn jullie daarmee begonnen?'' vraagt hij. ''Sinds een lange tijd'', reageert een deelnemer. ''Ik schrok er eigenlijk van dat jullie dronken of is dat heel dom?'' zegt Gordon. Hij vervolgt: ''Ik denk dat heel veel mensen denken dat mensen met het syndroom van Down niet drinken.'' 

Thirza geeft een reactie waar geen woord Spaans bijzit. ''Iedereen mag denken wat ze denken. Wij zijn mensen die heel veel mogen en je laat door dit programma zien wat we allemaal kunnen. We zijn geen dieren. (...) We zijn gewoon mensen die alcohol drinken en van alles doen.''

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gordon oogst bakken vol lof met Down the Road: 'Op zijn best'

Op Angela de Jong na, zijn kijkers zeer te spreken over het programma én Gordon in zijn rol als presentator. 'Jeetje, het is echt heel lang geleden dat ik met zo'n big smile, en af en toe een traantje van ontroering, tv kijk!' schrijft iemand. Hieronder lees je meer reacties.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Angela geen fan van Down The Road: 'Draait om Gordon'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gordon is er klaar mee: 'Roep al m'n collega's op om open te gaan'

Down the Road zie je iedere dinsdag om 20:30 uur op SBS6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!