Edsilia Rombley in 'Lago di Beau' Beeld © RTL/Videoland

Edsilia Rombley had vroeger carrière als accountant voor ogen

24 januari 2022 08:30

Het had weinig gescheeld of we hadden nooit met z'n allen meegezongen met 'Hemel en Aarde'. Edsilia Rombley (43) was namelijk van plan om een heel ander carrièrepad te bewandelen, onthult ze in 'Lago di Beau'. De Lady of Soul wilde in eerste instantie namelijk liever de hele dag in de weer zijn met een rekenmachine als accountant.

"Ik wist wel dat geld het makkelijker maakte soms"

Toen Edsilia jong was, had haar moeder het niet breed. Mede daarom 'droomde' de zangeres ervan om accountant te worden. Ook haar moeders obsessie met soaps als The Bold & The Beautiful speelde een rol. "Ik droomde van zo'n mantelpakje, wolkenkrabber, koffertje en dat ik dan accountant was", aldus Edsilia. "Totaal niet dromend van een zangcarrière." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cornald Maas en Edsilia Rombley aan de slag bij songfestivalfeest

"Dat kwam denk ik doordat ik mijn moeder als alleenstaande vrouw voor ons zorgde en toch altijd wel aan het ploeteren was", gaat Edsilia verder. "En als iemand dan vroeg wat ik later wilde, zei ik: geld, veel geld. Geen zorgen over de maandelijkse huurkosten (...) Niet zozeer dat geld gelukkig maakt, maar ik wist wel dat geld het makkelijker maakte soms." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Edsilia Rombley zingt op verjaardagsfeest Fred van Leer

Rond haar dertiende kreeg Edsilia te horen dat ze een goede stem had, waarna ze meedeed aan De Soundmixshow. Uiteindelijk beleefde ze vele hoogtepunten in haar carrière, vertelt ze in Lago di Beau. Naast haar deelname aan het Eurovisiesongfestival noemde ze haar jubileumsconcert in Carré, haar kinderen, het presenteren van het Eurovisiesongfestival en de Ladies of Soul-concerten. 

Het duurt niet lang meer of S10 gaat Nederland vertegenwoordigen bij het Eurovisiesongfestival. Dat doet de zangeres met een Nederlandstalig nummer, wat al jaren niet meer is voorgekomen. Edsilia, die zelf vierde werd met 'Hemel en Aarde', staat er helemaal achter:

Lago di Beau is na vier afleveringen tot een einde gekomen. De afleveringen zijn terug te kijken bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!