Frodo in Lord of the Rings

Nieuwe Lord of the Rings-serie in september te zien

19 januari 2022 16:47

De langverwachte prequelserie van 'The Lord of the Rings' heeft de titel 'The Rings of Power' gekregen. Het drama, dat meerdere seizoenen krijgt, gaat op 2 september in première, heeft streamingdienst Amazon Prime bekendgemaakt.

"Tot nu toe heeft het publiek op het scherm alleen het verhaal van de Ene Ring gezien - maar voordat er één was, waren er velen"

De serie vertelt de voorgeschiedenis van de bekende verhalen uit de boeken The Hobbit en The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien. "The Lord of the Rings: The Rings of Power verenigt alle belangrijke verhalen van het Tweede Tijdperk van Midden-aarde: het smeden van de ringen, de opkomst van de Dark Lord Sauron, het epische verhaal van Numenor, en de laatste alliantie van Elfen en Mensen", zeggen producenten J.D. Payne & Patrick McKay. "Tot nu toe heeft het publiek op het scherm alleen het verhaal van de Ene Ring gezien - maar voordat er één was, waren er velen... en we zijn verheugd om het verhaal van hen allemaal te delen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Lord Of The Rings-serie ook in Nieuw-Zeeland opgenomen

De cast bestaat gedeeltelijk uit een groep lokale acteurs uit Nieuw-Zeeland. De rest komt uit Australië, Sri Lanka, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Onder anderen de Britse komiek Lenny Henry en Peter Mullan, bekend van Ozark en Westworld, spelen een rol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tolkien: de film over de The Lord of the Rings-schrijver

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!