Patrizia en Irene in 'Over Mijn Lijk' Beeld © BNNVARA/NPO

Kijkers Over Mijn Lijk aangegrepen door zieke moeder en dochter

20 januari 2022 12:02

Het huilen staat de kijkers van 'Over Mijn Lijk' wekelijks nader dan het lachen. Het verhaal van Irene (28) en haar moeder Patrizia in de uitzending van gisteravond vormt daar geen uitzondering op: zowel moeder als dochter is ongeneeslijk ziek.

"Ik denk dat mijn andere dochter er uiteindelijk meer last van zullen hebben dan wij tweeën"

Zowel Irene als haar moeder Patrizia hebben borstkanker gehad. Bij Patrizia is die na tien jaar teruggekomen met uitzaaiingen in haar lever, die nu 'vol' is. Bij Irene is de kanker op een andere plek teruggekomen en zijn er vijf hersentumoren ontdekt. Moeder en dochter - door hun familie omgedoopt tot 'Team Terminaal' - lieten in de aflevering van Over Mijn Lijk zien waar ze begraven willen worden. Dat is naast Irenes vader, die kwam te overlijden na twee hersenbloedingen. 

Patrizia vindt het 'heel mooi en bijzonder' dat zij samen met haar dochter hun graf kan uitkiezen, maar: "De situatie is natuurlijk wel bizar." Ze noemt het 'onvoorstelbaar' dat een gezin van oorspronkelijk vijf mensen wordt teruggebracht tot twee. "Dat is gewoon raar", zegt ze. Over haar andere dochters Chiara en Julia voegt ze toe: "Ik denk dat zij er uiteindelijk meer last van zullen hebben dan wij tweeën."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zieke Kiki ontroert in Over Mijn Lijk: 'Ik maak iedereen verdrietig'

Hun verhaal komt hard binnen bij de kijkers van het programma. 'Elke keer weer janken', laat een van hen weten op Twitter. 'Heel bizar dat moeder en dochter tegelijkertijd dezelfde soort kanker hebben en in hetzelfde stadium verkeren', aldus een andere kijker. Ook presentator Tim Hofman krijgt veel lof: hij wordt omschreven als 'de absolute kracht van het programma'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bruiloft in Over Mijn Lijk raakt kijkers: 'Wat een mooi stel'

De positieve houding van Irene en Patrizia raakt de kijker ook. 'Humor houdt een mens op de been. Team terminaal', schrijft er eentje. 'Les van vandaag: verlies dus nooit je humor, zelfs niet met een tumor', aldus een ander na het zien van de aflevering.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman zou vaker een rok willen dragen

Tim presenteert het programma nu voor het derde seizoen, maar laat weten dat deze reeks afleveringen anders is dan de vorige twee:

Over Mijn Lijk is elke woensdagavond om 21.35 uur te zien op NPO1 en terug te kijken via NPO Start. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!