The Voice Beeld © ANP

Dit wordt de nieuwe RTL-programmering na opschorten The Voice

20 januari 2022 12:51

Afgelopen zaterdag kwam het nieuws naar buiten dat RTL heeft besloten om de uitzendingen van 'The voice of Holland' stil te zetten, na verontrustende geluiden rond seksueel grensoverschrijdend gedrag, die later vandaag nader worden toegelicht in een nieuwe uitzending van Tim Hofmans YouTube-serie 'BOOS'. Naar aanleiding van deze opschorting maakt de zender zelf eveneens vandaag de nieuwe programmering bekend.

RTL heeft de volgende wijzigingen doorgevoerd: 

  • De vrijdagavond wordt opgevuld met een ander zangprogramma en een talkshow. Het derde seizoen van I Can See Your Voice start vrijdag 21 januari om 20.00 uur, dit is afgelopen maandag al naar buiten gebracht. En de talkshow BEAU start vanaf vrijdag 21 januari om 21.30 uur.
  • Verder verhuist het eerder aangekondigde Videoland-seizoen van Expeditie Robinson naar RTL 4. Dit speciale seizoen, gepresenteerd door Art Rooijkakkers en Geraldine Kemper, is vanaf donderdag 10 maart om 20.30 uur te zien. Aansluitend start een nieuw seizoen van Eilandpraat, gepresenteerd door Luuk Ikink.
  • En tot slot: het nieuwe seizoen van De Verraders. Dat werd eerder aangekondigd voor zondag 20 februari, maar wordt verplaatst en later dit voorjaar uitgezonden. En het eerste seizoen van het nieuwe programma Volg Je Me Nog? start donderdag 10 februari om 20.30 uur.

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Angela Groothuizen neemt contact op met deelnemers TVOH

Naar aanleiding van de BOOS-aflevering is er door producent ITV en RTL een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen. Tegen The Voice-coach Ali B liggen twee aangiftes bij het Openbaar Ministerie. Allebei voor een zedenzaak, de eerste naar verluidt door een oud-kandidaat. De tweede kwam dinsdag binnen; het is nog onbekend door wie die is ingediend. RTL besloot na de eerste aangifte de samenwerking met de rapper stop te zetten zolang het onderzoek loopt. RTL en ITV roepen slachtoffers op zich te melden.

Donderdag om 16.00 uur is de aflevering te bekijken op het YouTube-kanaal BOOS

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

I Can See Your Voice vrijdag te zien in plaats van TVOH

'Appgroep opgericht met 40 vermeende slachtoffers grensoverschrijdend gedrag TVOH'

16:15
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hier is de aflevering van BOOS over The Voice te zien

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!