Secret Duets Beeld © RTL/Videoland

Samantha Steenwijk krijgt blackout in Secret Duets: 'Vreselijk programma'

20 januari 2022 22:03

Er zit deze donderdagavond weer volop spanning en sensatie in de vierde aflevering van RTL4-programma 'Secret Duets'. Vier bekende panelleden zingen wekelijks een duet met een mysterieuze, bekende gast. De BN'ers worden omver geblazen door de optredens, maar weten ze ook wie de persoon is aan de andere kant van de muur?

Let op: dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van Secret Duets.

''Dit is het vreselijkste programma waar ik ooit aan mee heb gewerkt''

Het is deze week aan Samantha Steenwijk, Karin Bloemen, Frans Bauer en Dave von Raven om te raden met wie ze een moppie aan het zingen zijn. 

Dave von Raven bijt het spits af met het Nederlandse nummer 'Goud' van Suzan & Freek. Samantha hoort al na de eerste noten een Brabants accent bij de persoon in kwestie. Ook Dave merkt de zachte g op: ''Ik vind dit wel makkelijker dan in het Engels, want dan kan je aan het accent horen uit welke gebied ze komen.'' Toch heeft de zanger geen idee met wie hij te maken heeft. Maar na een vraag te hebben gesteld aan de andere artiesten, valt het kwartje ineens bij Dave: ''Het is Anneke van Giersbergen.'' En jawel, dat klopt!

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Donnie, Berget Lewis en Frans Bauer in RTL-spelshow Secret Duets

Daarna is de beurt aan Karin Bloemen. Met het mooie 'Unforgettable' zingen zij en de persoon aan de andere kant van de muur de sterren van de hemel. Na het tweede deel weten Samantha en Dave al wie het is. ''Je moet weten wie dit is'', zegt Frans tegen Karin wanneer het optreden erop zit. En wat blijkt: dat is ook zo, ze kent de zanger in kwestie namelijk al jaren. ''Bij de eerste inzet dacht ik: dit moet hem zijn. Dus ik heb het eigenlijk alleen maar gecheckt de rest van het nummer'', zegt Karin. Haar definitieve antwoord: Marc Bakker. En ook Karin heeft het bij het rechte eind. 

Zal dat voor de derde artiest eveneens gelden? Aan het nummer zal het niet liggen: Frans Bauer geeft met zijn megahit 'Heb je even voor mij' een spetterend optreden weg. Het uiterlijk van de BN'er aan de andere kant van de muur wordt extra goed verscholen - met pruik en plakbaard - en we zien al snel waarom: er staat een wel heel bekende collega naast hem. ''Ik vind het knap als jij dit weet’', grapt Samantha tegen Frans. En reken maar dat Frans het goed raadt: Wolter Kroes is zijn antwoord.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Natasja Froger toont met knikkende knieën haar zangtalent in Secret Duets

Dan mag Samantha eindelijk zelf het podium betreden. Al drie keer weet de zangeres direct te raden wie de geheime zanger is, maar nu het haar beurt is blijkt het een stuk lastiger. Geen van de artiesten op de bank weet wie er aan de andere kant van de muur staat. Bij Samantha neemt de paniek toe. ''Ik heb echt geen idee. Dit is het vreselijkste programma waar ik ooit aan mee heb gewerkt'', zegt ze. Al stotterend doet ze een gok: Ron Brandsteder. Maar uit de vermomming verschijnt toch echt Ben Cramer. Na drie goede gokken laat het geluk haar dus bij de laatste ronde in de steek.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Zagen we niet aankomen: deze BN'ers hielden zich schuil in Secret Duets

Secret Duets is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Of kijk (vooruit) bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!