Beeld © Kijk

Kijkers genieten van 'goudeerlijke' jongeren in Down the Road

25 januari 2022 22:15

In het programma 'Down the Road' gaat Gordon met een groep jongeren met het syndroom van Down op reis. De aflevering van vanavond stond weer vol gepland met tripjes, van schat zoeken op het strand van Texel en slapen op het safaripark Beekse Bergen, tot zelfstandig de trein pakken naar Emmen. Voor de jongeren zijn al die indrukken niet niks, maar ze slepen elkaar er doorheen met de nodige humor.

"Door de wijze dingen die jij hebt gezegd heb ik veel geleerd"

Op Twitter laten veel kijkers weten dat ze genieten van de eerlijkheid van de jongeren en hun af en toe grove opmerkingen.

Zo maakt de groep een tripje naar het zwembad, wat vooraf voor de nodige stress zorgt. Snel het kleedhokje in gaan, omkleden en de spullen opbergen in het kluisje lijken gewone handelingen, maar voor mensen met down kan het een obstakel zijn. Zo is Karlijn flink aan het 'kloten' met het kluisje waarbij ze er een flinke vloek uit gooit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon schrikt van alcoholgebruik deelnemers Down the Road

En er ligt de jongeren nog meer obstakels te wachten: zo mag Tiemen voor het eerst voor het avondeten zorgen, wat betekent dat hij flink wat pannenkoeken moet gaan bakken. Gordon probeert zich er zo min mogelijk mee te bemoeien en kijkt toe vanaf een afstandje. Als hij voor de grap zegt dat hij toch wel trek begint te krijgen, kan Tiemen zijn grapje niet waarderen. "Even je mond dicht, Gordon", zo floept hij eruit, tot grote hilariteit van Gordon zelf.

En wanneer je met zo’n grote groep zoveel tijd doorbrengt, kunnen er af en toe wat onderlinge irritaties ontstaan. Zo vertrouwt Thirza Gordon toe dat ze het gevoel heeft dat Lizzy boos op haar is, maar dat ze het moeilijk vindt om dat met haar te bespreken. Gordon roept vervolgens Lizzy erbij, die zich meteen lief opstelt en vraagt wat er aan de hand is. Thirza wil echter niks zeggen, tot verdriet van Lizzy. "Ik wil heel graag met je medeleven, maar dat gaat niet als je niks wil zeggen." Gordon probeert nog Thirza in te praten en legt haar uit dat het belangrijk is om dingen uit te praten, maar Thirza blijkt nog even wat tijd nodig te hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon oogst bakken vol lof met Down the Road: 'Op zijn best'

Als ze even later op Gordon afstapt blijkt dat ze toch naar zijn advies heeft geluisterd. "Door de wijze dingen die jij hebt gezegd heb ik veel geleerd en heb ik het ook weer goed gemaakt met Lizzy en we hebben ook geknuffeld, dus dankjewel daarvoor." Gordon raakt zichtbaar emotioneel door haar woorden. "Ga je me nu weer laten huilen? Ik vind dat echt leuk om te horen."

Op Twitter stromen de complimentjes voor Gordon binnen, maar ook voor de jongeren en hun uitspraken:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela geen fan van Down The Road: 'Draait om Gordon'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!