Carlo Boszhard Beeld © Tom Cornelissen

Carlo Boszhard noemt Australische MAFS 'over the top'-versie GTST

26 januari 2022 17:53

Carlo Boszhard (52) kijkt als televisiemaker pur sang met een kritisch oog naar programma's. Zo zijn veel mensen gek op de Australische versie van 'Married at First Sight', waarvan Carlo de Nederlandse variant presenteert, maar de presentator is daar zelf helemaal niet over te spreken. Dat schrijft hij in zijn 'Televizier'-column.

"Prince Charming kent ook veel drama, maar de zoektocht naar echte liefde door echte mensen blijft leidend"

Nadat hij in zijn column even de misstanden rondom The Voice aanstipt in de aflevering van BOOS, die nog niet online staat op het moment dat Carlo in de pen klimt, schrijft hij het volgende:

'Daarom richt ik me nu op twee dingen voor de storm: humor en liefde. Liefde in de ogen van Prince Charming voor zijn ware Jacob. Twee mooie mannen die samen ontdekken of ze die magische vonk voor elkaar voelen. Toen Videoland me belde of ik het eindgesprek met de mannen wilde doen was ik vereerd. Mijn Prins Herald en ik zijn al weken fan van één van de mooiste Videoland-series van dit moment. Net als de gesprekken bij Married at First Sight voelt dit nooit aan als werk.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruzie tussen MAFS Australië-kandidaten loopt flink uit de hand

Maar de variant die zijn Australische collega's maken, daar is 'ie geen fan van. Als een format waarbij het om het vinden van de ware liefde gaat niet daadwerkelijk om liefde draait, dan hoeft het voor Carlo niet. En dat terwijl de Nederlandse makers wel degelijk hebben afgekeken bij Married at First Sight: Australië om nieuwe elementen aan het programma toe te voegen.

'Daarom kan ik wellicht minder goed wennen aan de Australische versie van Married, die voelt meer als een 'over de top'-versie van Goede Tijden, Slechte TijdenPrince Charming kent ook veel drama, maar de zoektocht naar echte liefde door echte mensen blijft leidend.' 

Daarmee doelt Carlo op de verschillende verhaallijnen in het programma. Niet alleen gaan sommige mannen en vrouwen tijdens het experiment vreemd met elkaar, ook ontstaat er meer dan eens een heftige ruzie tijdens één van de vele etentjes waarbij de deelnemers verplicht moeten aanschuiven. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

6 redenen waarom het dramatische MAFS Australië alles overtreft

Na de vele scheidingen die het programma tot nu toe voortbrengt, is Carlo er samen met zijn (s)experts op gebrand om de matches dit seizoen wél te laten slagen. In gesprek met RTL Boulevard licht hij alvast een tipje van de sluier op. 

Carlo verklapt wat over nieuw seizoen MAFS: 'Gaat alle kanten op'

01:52

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!