Chateau Bijstand Beeld © William Rutten

Familie Meiland vanaf 7 maart in de bijstand

27 januari 2022 17:45

Na de Frogers en de Roelvinkjes is het nu aan de familie Meiland om een maand lang op bijstandsniveau te leven. Martien, Erica, Maxime, Claire, baby Vivé en hun twee honden gaan vanaf 7 maart de uitdaging aan en verruilen hun chique woning in Noordwijk voor een doorsnee huurhuis.

Een maand in de bijstand betekent dat de Meilandjes alles moeten inleveren wat bij hun 'normale leven' hoort. Denk aan bankpasjes, auto’s, laptops en mobiele telefoons. De familie krijgt een klein bedrag voor de inrichting van hun nieuwe huisje én voor de aanschaf van een derdehands auto.

En dan moet de echte uitdaging nog beginnen: een maand leven van een zeer beperkt budget. Het geld dat ze ontvangen is niet alleen voor de dagelijkse boodschappen, ze worden ook geconfronteerd met situaties waar normale gezinnen in de bijstand ook mee te maken krijgen. Hoe organiseer je bijvoorbeeld een (kinder)feestje voor weinig?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Schoonmaakster Nadège kan weer met swiffer en een sopje door Chateau Meiland

De maand in Chateau Bijstand zal niet makkelijk zijn, maar de Meilandjes gaan er vol voor. Met hun avontuur zetten ze Stichting Babyspullen in de kijker, een stichting die zich inzet voor aanstaande ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Stichting Babyspullen zamelt gebruikte en nieuwe babyspullen in om er babystartpakketten van te maken.

Vanaf maandag 7 maart om 20.30 uur is elke week op SBS6 te zien hoe ze het ervan afbrengen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maxime Meiland maakt indruk met 'trouwfoto's'

Moeder Erica was onlangs nog te gast in Aran on Tour, waar ze onder meer vertelde over de periode zonder Martien. Volgens de realityster was deze 'klote'. Bekijk de hele video hieronder:

Aran on Tour: Erica vond periode zonder Martien 'klote'

15:27

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!