Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven Beeld © ANP

NBC aan de slag met pilot remake van A'dam - E.V.A.

28 januari 2022 03:35

NBC heeft een pilot besteld van 'A'dam - E.V.A.', dat meldt 'Variety'. In 2019 werd al bekend dat de zender een remake in ontwikkeling had, maar het was lang onduidelijk of het project daadwerkelijk van de grond zou komen.

Veel is er nog niet duidelijk over de Amerikaanse variant van de NPO-serie. Wel is bekend dat de remake wordt geschreven door Mike Daniels, die eerder dramaserie The Village bedacht en aan scripts werkte voor hitshows als Sons of Anarchy en The Vampire Diaries.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze afleveringen van The Vampire Diaries zijn het terugkijken waard

A'dam - E.V.A., een coproductie van de VARA, NTR en VPRO, was tussen 2011 en 2016 drie seizoenen lang te zien op eerst Nederland 2 en toen NPO3. De serie gaat over de levens van Adam, een nieuwkomer in Amsterdam, en zijn buurvrouw Eva. In de Nederlandse versie werden de hoofdrollen vertolkt door Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva van de Wijdeven laat acteren even links liggen

Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall, de schrijver en regisseur van de Nederlandse versie van A'dam - E.V.A., worden volgens Variety uitvoerend producent van de Amerikaanse remake.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!