De Slimste Mens Beeld © De Slimste Mens

Jacob Derwig kan niet meer normaal over straat na De Slimste Mens

28 januari 2022 07:00

Jacob Derwig (52) heeft in zijn carrière nog nooit zoveel reacties ontvangen als na het winnen van 'De Slimste Mens'. Dat vertelde de acteur vrijdag in een lang gesprek op NPO Radio 1.

"Dat programma heeft meer los gemaakt dan wat ik ooit heb gemaakt"

"Dat programma heeft meer los gemaakt dan wat ik ooit heb gemaakt", vertelde hij aan presentator Pieter van der Wielen. "Mensen op straat of vrienden van mijn kinderen feliciteren mij. Veel meer mensen zien zo'n programma en leven heel erg mee." De winnaar van de finale denkt niet dat hij meer weet dan columnist Frank Heinen, zijn concurrent in het bloedstollende eindspel: "Maar op de goede momenten wist ik dat ene woord op puzzeltje wel."

Ook Yuki Kempees vertelde eerder aan RTL Boulevard dat hij zich 'kapot schrok' van de vragen.

Yuki Kempees 'schrok zich kapot' van vragen De Slimste Mens

01:46
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Heinen behaalt hoogste score ooit in De Slimste Mens

Jacob sprak in zijn dankwoord heel bewust het Nederlandse publiek aan en vroeg om in 2022 vooral kaarten te kopen voor theatervoorstellingen. "We hebben die steun nu zó hard nodig", aldus de meervoudig bekroond acteur. "Het hele systeem is in de war. Oudere mensen durven nog niet zo goed, jongere mensen weten niet goed dat de theaters weer open zijn en dat er kaarten gekocht kunnen worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers lyrisch over Bettina Holwerda in De Slimste Mens: 'Verademing'

De KLEM-ster moest vooral het eerste coronajaar enorm schakelen. "Twee grote filmprojecten gingen niet door, er werd een tournee afgezegd. Gelukkig heeft de film- en televisiesector heel snel geschakeld en een protocol ontwikkeld zodat er door gedraaid kon worden. En daarna kwamen BUZA en De verschrikkelijke jaren tachtig op mijn pad." Die tweede serie, waarin Jacob de leider van een alternatieve woongroep speelt, is vanaf volgende week op NPO te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

KLEM gaat tóch door en krijgt bioscoopvervolg

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!