Dewi Pechler in Better Than Ever Beeld © Better Than Ever

Dewi van Idols gelukkig in de liefde met andere oud-talentenjachtster

30 januari 2022 12:07

Als Dewi Pechler (38) zich in 2003 opgeeft voor 'Idols' verandert haar leven in één klap. In 'Better Than Ever' vertelt de zangeres enorm geworsteld te hebben met het feit dat iedereen haar van de een op de andere dag opeens kende, en enkele jaren later ook net zo makkelijk weer uit het oog verloor.

"Ik durfde niet alleen over straat"

Dewi was te zien in de eerste editie van de populaire talentenjacht Idols. Hoewel ze nu een en al zelfvertrouwen uitstraalt, was dat zo’n twintig jaar geleden wel even anders. "Toen ik het podium op ging bij de liveshows moesten mensen m’n hand vasthouden", weet ze nog. “Ik was écht een heel erg nerveus, bang muisje."

Toen de reeks ten einde liep werd duidelijk hoe erg haar leven was veranderd. Zo kon Dewi, die als vierde eindigde, niet eens meer normaal over straat of naar school. Volgens de zangeres ging iedereen met haar om alsof ze een soort pop was. "Ik vond het allemaal vrij intens", vertelt ze. "Als ik dan bijvoorbeeld even naar buiten moest voor boodschappen, dan zei ik tegen mijn broertje: wil je even mee? Ik durfde niet alleen over straat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Herken je ze nog? Dit is hoe de Better Than Ever-deelnemers eruitzagen

Die interesse nam echter al snel af en na een tijdje bekommerde niemand zich meer om haar. Iets waar ze zich enorm voor schaamde, vertelt Dewi. "Ik had niks meer. Ik had geen label meer, geen management meer. Ik moest ineens alles zelf doen en ik had geen idee hoe ik dat moest doen." Ze zat in die tijd zelfs financieel aan de grond. "Toen pas begon voor mij een leerproces van hoe het eigenlijk normaal gaat in de muziek. Ik ben natuurlijk ergens daar begonnen, maar daarvoor deed ik helemaal niets."

Hoewel Dewi zichzelf door hard werken weer op de kaart wist te zetten en de afgelopen jaren enorm veel opgetreden heeft, kwam alles weer tot stilstand toen de pandemie ons land bereikte en ze nergens meer kon zingen. Iets wat haar eigenlijk wel perfect uitkwam, aangezien ze niet gelukkig werd van het zingen van covers. "Ik mis het niet", geeft ze dan ook eerlijk toe. "Dat hele hysterische, elke keer weer opdoffen en ergens de diva zijn en zingen en langs tafeltjes gaan. Diep vanbinnen was ik dat niet. (…) Ik heb er nooit echt een punt achter gezet, maar ik besefte dat ik heel veel dingen niet miste toen het wegviel."

Idols-ster Dewi Pechler legt ziel en zaligheid in optreden

03:37
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom Jennifer Ewbank niet samenwerkt met haar broer John

Zingen is nog altijd een grote passie, maar Dewi wil nu alleen nog maar nummers spelen die iets betekenen. Zoals 'Yellow Brick Road', dat ze voor de groep zingt. Haar stem en de tekst komen hard binnen, ook bij haar vriend Ivar - die naast haar op de bank zit en ook een verleden heeft met talentenjachten. In 2015 deed hij mee aan The Voice, waar hij het 'heel erg' naar zijn zin heeft gehad. Dewi en Ivar zijn sinds zo'n 1,5 jaar een koppeltje.

Better Than Ever is iedere zaterdag om 21.40 uur te zien bij RTL 4, of kijk het programma (vooruit) bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!