Beeld © ANP

Expeditie Robinson-medewerker ontslagen na ongepast gedrag

28 januari 2022 12:57

Nederland is in rep en roer nadat Tim Hofman (33) in 'BOOS' de misstanden rondom 'The voice of Holland' aan het licht bracht. In 'Expeditie Robinson' is ook weleens wat voorgevallen, zo vertelt regisseur Marc Disselhoff (57) in gesprek met 'Veronica Superguide'. Weliswaar is er bij dit voorval geen sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar wel van een ongepast moment.

"Dat is het schunnigste dat ik in al die jaren Expeditie Robinson heb meegemaakt"

"Ik loop 34 jaar rond in de tv-wereld en heb los van wat schunnige opmerkingen nooit iets gemerkt wat in mijn ogen niet door de beugel kon", vertelt de Expeditie Robinson-regisseur in reactie op het nieuws van The Voice. Toch hebben de makers van het survivalprogramma weleens iemand laten gaan na ontoelaatbaar gedrag.

"Bij Expeditie Robinson is weleens een crewlid ontslagen nadat hij een kandidaat een sigaret beloofde in ruil voor een selfie. Dat is het schunnigste dat ik in al die jaren Expeditie Robinson heb meegemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Van Doorne: 'Onderzoek The Voice gaat maanden duren'

Het verhaal doet denken aan het indianenverhaal dat Britt Dekker vorig jaar de wereld in hielp. Zij zei dat een kandidaat van Expeditie Robinson een Mars kreeg in ruil voor seksuele handelingen. Oud-presentator Eddy stuurde dat verhaal meteen naar het rijk der fabelen

Eddy zegt dat de roddel grappend is begonnen. "Er waren van die koelboxen en daar zat eten in en die camera- en geluidsmensen zeiden altijd: als wij weglopen, dan zijn die koelboxen leeg. En dus is er weleens geouwehoerd over dat soort dingen: misschien moet je dit of misschien moet je dit", blikt hij terug. "Er is geen moer van waar."

Ook RTL zegt dat het verhaal bij zowel de zender als de productiemaatschappij onbekend is. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda wist al eerder van beschuldigingen misbruik door Ali B

Het hele interview is nu terug te lezen in Veronica Superguide. Op 22 maart gaat een extra seizoen van Expeditie Robinson van start. Art Rooijakkers en Geraldine Kemper nemen de presentatie op zich.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!