Zaai Beeld © Kippa/ANP

Makers Zaai willen comeback maken met Senior-versie

01 februari 2022 14:02

Velen klinkt het vast meteen bekend in de oren: twee verveelde meisjes, Irma en Ingrid uit Zaai, die op een hek tussen de weilanden zitten te wachten op avontuur. En een postbode, Siemen, die hen daar graag bij helpt. We hebben het natuurlijk over televisieklassieker 'Zaai', en voor alle nostalgische mensen is er mogelijk goed nieuws: de reeks maakt misschien een comeback.

"We hebben nu een plan om Zaai 35 jaar later te maken"

De schrijver van het programma, Paul Groot, vertelde in Kunststof op Radio1 bezig te zijn met een Zaai Senior-versie. Dat zou betekenen dat de serie na ruim 25 jaar weer opnieuw op tv komt. "We hebben nu een plan om Zaai 35 jaar later te maken, dus Zaai Senior", vertelt Paul. Ondanks zijn enthousiasme staat niet iedereen te springen om het idee: "Dat lijkt ons een heel leuk plan, maar de VPRO wil het niet hebben en [Omroep] MAX wil het niet hebben." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

VPRO en Martin Koolhoven maken genrefilms met jonge regisseurs

Paul zou met dezelfde acteurs als 25 jaar geleden in gesprek zijn hierover. Actrice Plien van Bennekom speelde de rol van Irma en Bianca Krijgsman speelde Ingrid. De populaire postbode Siemen werd gespeeld door Joep Onderdelinden. Hij speelde ook enkele andere terugkerende typetjes.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eleonora winnares Omroep MAX-programma ARIA

Zaai was vanaf 1998 tot 2003 te zien in het VPRO-programma Villa Achterwerk. Daarna was postbode Siemen zelf nog te bewonderen in het presentatieteam van Villa AchterwerkRoos en haar Mannen. De kinderserie had 31 afleveringen die elk zo'n 10 minuten duurden. Kenmerkend voor het programma was het accent van de twee meisjes. Dit was namelijk geïnspireerd op een Fries dialect op Terschelling. Ook hun rubberen laarzen met blote benen waren kenmerkend voor het duo. 

Waar, wanneer en óf we de Zaai Senior-versie kunnen verwachten is nog niet bekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!