Máxima Beeld © ANP

Videoland maakt Nederlandse versie The Crown over Máxima

2 februari 2022 11:39

Vergeet 'The Crown': op de dag dat het précies 20 jaar geleden is dat koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) elkaar het jawoord geven, heeft Videoland een dramaserie over onze koningin aangekondigd. De serie is gebaseerd op de bestseller 'Máxima Zorreguieta: Moederland, van Marcia Luyten'. De productie is in handen van Millstreet Films.

"Het meest geliefde lid van onze koninklijke familie leent zich bij uitstek voor een serie vol drama, spanning en romantiek"

"Met Videoland investeren we fors in kwalitatief hoogwaardig Nederlandse drama. Verhalen van eigen bodem, gemaakt door Nederlands toptalent, vormen altijd ons uitgangspunt", laat Peter van der Vorst weten. "Het verhaal van koningin Máxima, het meest geliefde lid van onze koninklijke familie, leent zich bij uitstek voor een serie vol drama, spanning en romantiek."

In de serie zien we voor het eerst wat zich áchter de paleisdeuren heeft afgespeeld in de aanloop naar het meest besproken huwelijk aller tijden en speelt zich af op drie continenten. Volgens de Directeur Content RTL Nederland is het 'een van de duurste dramaseries die ooit in Nederland is gemaakt'. "We kunnen niet wachten om het boek tot leven te brengen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Armin van Buuren: Máxima heeft Willem-Alexander losser gemaakt

Over het verhaal van de aanstaande dramaserie, die in 2023 wordt verwacht bij Videoland, zegt de streamingdienst het volgende: de ambitieuze Máxima Zorreguieta vertrekt vanuit Buenos Aires naar Downtown Manhattan, waar ze al snel een glansrijke carrière op Wall Street opbouwt. Haar ouders hebben er alles aan gedaan om Máxima voor te bereiden op een leven in de hoogste kringen. Het enige waar het haar nog aan ontbreekt is een grote liefde. Net als ze besluit zich volledig op haar carrière te storten, ontmoet ze de kroonprins van Nederland. En dat is de start van een ontluikende liefde. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat is hét relatiegeheim van Willem-Alexander en Máxima?

Videoland investeert flink in Nederlands producties waar 'verhalen van eigen bodem' en 'door Nederlands toptalent' centraal staan. Dit jaar staan er meer dan 10 films en series in de planning bij Videoland waaronder de al eerder aangekondigde dramaseries Judas II en Sleepers. 

Inmiddels staan er al meer dan 25 Videoland Original dramaproducties op het platform waaronder de dramaproducties Nieuwe Buren, Judas, Meisje van Plezier en Mocro Maffia. RTL Boulevard was onlangs nog op de set.

Acteurs Mocro Maffia beloven spectaculair seizoen: 'We gaan internationaal'

01:36
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het liefdesleven van koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!