Beeld © SBS6

Kansarm gezin Steenrijk, Straatarm kijkt ogen uit op luxe vakantie

2 februari 2022 22:04

In een nieuwe aflevering van 'Steenrijk, Straatarm' ruilt het succesvolle koppel Danny en Nadine met het minderbedeelde gezin van Judith. Het stel woont in een luxe appartement op het zonovergoten eiland Gran Canaria, waar de andere familie zich een week lang mag uitleven.

"Soms denk je wat doe ik verkeerd"

De twee ondernemers staan nuchter in het leven en werken hard. Danny doet goede zaken als makelaar en vastgoedontwikkelaar en Nadine runt een luxe modezaak in het centrum van Deventer. Niet gek dat het stel het pendelen tussen hun huis in Nederland en appartement in Gran Canaria makkelijk kan bekostigen.

Heel anders is dat bij de familie in Zoetemeer, waar Judith met haar drie kinderen woont. Het schoonmaakbedrijf dat ze samen met haar ex-man runde ging failliet, waarna er schulden ontstonden. Ook krijgt Judith te maken met chronische ziektes, waardoor ze niet kan werken. 

Het gezin heeft wekelijks tussen de 80 en 100 euro te besteden. Hierdoor kan het gezin weinig leuke dingen doen en heeft Judith nooit tijd voor zichzelf. "Als je altijd aanstaat als mama, kun je nooit iets doen als Judith." (...) Gewoon even niet het woord mama horen zou heel fijn zijn", zegt ze.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers onder de indruk van 'dankbaar' gezin in Steenrijk, straatarm

Je kunt je dan ook voorstellen dat het gezin dolgelukkig is wanneer ze te horen krijgen dat ze een week in Gran Canaria mogen vertoeven. "Dit is echt gaaf", reageert Judith. De familie kijkt hun ogen uit op het eiland en wanneer ze zien dat ze ook nog eens 1700 euro mogen besteden, is het feest compleet. "Het doet me wel wat. Soms denk je wat doe ik verkeerd. (...) Het is een onvergetelijke ervaring", zegt ze geëmotioneerd.

De familie neemt het er flink van op het eiland. Winkelen, een knipbeurt bij de kapper en relaxen in een jacuzzi, aan niets ontbreekt het. De kinderen vermaken zich opperbest en Judith trakteert zichzelf tussendoor even op een massage. "Even een Judith-momentje. Ik kijk er heel erg naar uit om even te ontspannen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vriendin van Rico Verhoeven duikt op in Steenrijk, straatarm

De vakantie is pas echt voldaan na een luxe zeiltocht, waar Judith maar liefst 450 euro voor neerlegt. "Ik word hier heel blij van", zegt ze. Ook bij de kinderen valt dit erg in de smaak. "De boottocht was echt het leukst", aldus haar jongste zoon. Kortom: een weekje weg om nooit te vergeten. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Droom die uitkomt voor Steenrijk, Straatarm-meisje blijkt nachtmerrie

Steenrijk, straatarm wordt iedere woensdag om 20.30 uur uitgezonden op SBS6. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!