Jurre Geluk Beeld © ANP

Jurre Geluk terug met 'inspirerende' Je Zal Het Maar Hebben

03 februari 2022 10:20

Het nieuwe seizoen van 'Je Zal Het Maar Hebben' is vanaf 15 februari te zien op NPO 3. In het programma praat presentator Jurre Geluk (31) met jongeren met een ziekte of een beperking.

"Zelfs na twintig seizoenen komen er in dit seizoen ziektes en aandoeningen voorbij die ik nog niet eerder heb gezien"

In de eerste aflevering komt de 29-jarige Priscilla aan het woord. Zij heeft sikkelcelziekte, een zeldzame bloedziekte waarvoor ze vaak opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Door de ophoping van bloedcellen krijgen haar gewrichten soms geen zuurstof en dat zorgt voor helse pijnaanvallen.

Ook ontmoet hij de 20-jarige Sarah, die het Sturge-Weber syndroom heeft: een wijnvlek op haar gezicht die doorgaat over haar hoofd en zelfs in haar gehemelte. Hierdoor ziet ze met één oog slecht en is haar gezicht vervormd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roy uit Over Mijn Lijk verwacht kindje: 'Hoe lang kan ik ervan genieten?'

De insteek van het programma is positief. Jurre wil de kijker laten zien hoe deze mensen ondanks hun beperking of ziekte alles uit het leven halen. "Zelfs na twintig seizoenen komen er in dit seizoen ziektes en aandoeningen voorbij die ik nog niet eerder heb gezien; zoals sikkelcelziekte", vertelt hij over het nieuwe seizoen.

"Het was echt weer inspirerend om dit programma te maken. Het zijn stuk voor stuk mensen die het leven vol aangaan en er plezier uit halen. En dat laatste hebben we veel gehad tijdens de opnames."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jurre Geluk geeft jonge coronaslachtoffers een stem: 'Het is klaar nu'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!