The Tinder Swindler Beeld © Netflix

Makers Netflix-docu The Tinder Swindler komen met podcast

3 februari 2022 15:49

De documentaire 'The Tinder Swindler' is nu te zien bij Netflix, maar bij enkel 'zien' blijft het niet. De docu krijgt namelijk ook een eigen podcast over het onderzoek, gepresenteerd door de regisseur en producent van de documentairefilm: Felicity Morris en Bernadette Higgins.

De podcast genaamd The Making of a Swindler wordt opgedeeld in drie afleveringen, waarvan de eerste twee op 9 februari worden gelanceerd in de audio-miniserie op de feed van de populaire Netflix-podcast: You Can't Make This Up.

De podcast, geproduceerd door RAW (hetzelfde team als achter de Netflix documentaire The Tinder Swindler en Don't F**k with Cats), gaat dieper in op het leven maar ook op de methoden van de beruchte swindler. Elke aflevering onthult nieuwe leugens en vertelt ook meer over de mensen die hem bewust - of onbewust - steunden. We komen meer te weten over de fouten die hij maakte en de lessen die hij heeft geleerd en keren in deze podcast terug naar zijn vroege jeugd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gek op thrillers? Houd je ogen dan open voor deze Netflix-serie

The Tinder Swindler vertelt het adembenemende verhaal van een productieve oplichter die zich voordeed als een miljardair-playboy op Tinder, en de vrouwen die hem ten val wilden brengen. Eén van hen is Cecilie die haar ogen niet kan geloven als ze met een knappe billionaire matcht, die ook nog eens de man van haar dromen lijkt te zijn. Maar haar sprookje verandert al snel in een nachtmerrie als ze ontdekt dat de internationale zakenman niet is wie hij beweert te zijn...

Helaas voor Cecilie is het op dat moment al te laat en heeft hij alles van haar afgenomen. Maar waar het sprookje eindigt, begint de wraak. Cecilie laat het er namelijk niet bij zitten en gaat op zoek naar zijn andere slachtoffers, zodat ze er met z’n allen voor kunnen zorgen dat de Tinder Swindler eindelijk zijn verdiende match krijgt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Porseleinen Huwelijk-maker verwacht telefoontje van Netflix

Netflix kent meer paradepaartjes, zoals de thrillerserie You. De serie werd in eerste instantie afgeschreven, maar is nu één van de successen van de streamingdienst.

'Afgeschreven' serie You nu één van Netflix grootste successen

04:02