Ayleen in The Tinder Swindler Beeld © Netflix

Hoe gaat het met de Nederlandse Ayleen uit The Tinder Swindler?

5 februari 2022 13:22

Eén van de best bekeken titels op Netflix van afgelopen week is de spraakmakende documentaire 'The Tinder Swindler'. Hierin spreken de makers met drie slachtoffers van Simon Leviev. De 33-jarige Israëlische nepmiljardair maakte vrouwen via Tinder honderd duizenden dollars afhandig. Eén van hen is de Nederlandse Ayleen Charlotte.

The Tinder Swindler vertelt het adembenemende verhaal van een productieve oplichter die zich voordeed als een miljardair-playboy op Tinder, en de vrouwen die hem ten val wilden brengen. Eén van hen is Cecilie die haar ogen niet kan geloven als ze met een knappe miljardair matcht, die ook nog eens de man van haar dromen lijkt te zijn. Maar haar sprookje verandert al snel in een nachtmerrie als ze ontdekt dat de internationale zakenman niet is wie hij beweert te zijn...

Helaas voor Cecilie is het op dat moment al te laat en heeft hij alles - lees: 250.000 dollar - van haar afgenomen. Maar waar het sprookje eindigt, begint de wraak. Cecilie laat het er namelijk niet bij zitten en gaat op zoek naar zijn andere slachtoffers, zoals de Amsterdamse Ayleen, zodat ze er met z’n allen voor kunnen zorgen dat de Tinder Swindler eindelijk zijn verdiende loon krijgt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Makers Netflix-docu The Tinder Swindler komen met podcast

Het verhaal van Ayleen en Simon heeft een bijzonder staartje gekregen, zo blijkt uit de documentaire. Zij is 140.000 dollar aan leningen armer als het verhaal van Cecilie over The Tinder Swindler wereldwijd door media wordt opgepikt. Simon ontkent de berichtgeving in alle toonaarden, maar als Ayleen de andere twee slachtoffers spreekt die aan de docu meewerken, weet ze dat het foute boel is. Ze is op dat moment anderhalf jaar samen met hem en aan het kijken naar huizen, zodat ze samen kunnen wonen.

Ze besluit dat zoete wraak de beste wraak is die ze op dat moment kan nemen. Simon heeft op het moment van publiceren amper tot geen vriendinnen meer die hem onderhouden en is daarom compleet op de Nederlandse aangewezen. Omdat Ayleen merkt dat Simon het geleende geld maar niet terugbetaalt, bedenkt ze een listig plan.

Omdat ze werkt in de luxe mode-industrie, stelt ze voor om dure merkkleding van Simon te verkopen. Hij gaat akkoord, waarop Ayleen naar Tsjechië vliegt om daar de kleding op te halen. Na weken onderduiken heeft Simon door dat zijn vriendin absoluut niet van plan is om hem nog langer financieel te steunen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Tinder Swindler' Simon Leviev verbannen door Tinder

De toon van Simon wordt steeds dreigender. De andere vrouwen houden daar psychische klachten aan over, maar Ayleen laat zich in eerste instantie niet kennen. Ze is vastberaden om nu Simon op te lichten door vol te houden dat ze nog steeds zijn vriendin is en dat ze van hem houdt. Als hij haar vertelt dat hij een vlucht naar Athene pakt, waarschuwt Ayleen de autoriteiten dat de oplichter naar de Griekse hoofdstad reist onder een valse identiteit. 

Eenmaal in Athene wordt Simon inderdaad opgepakt en uitgeleverd aan Israël, waar nog een proces tegen hem wacht. Uiteindelijk krijgt hij 15 maanden cel opgelegd voor strafbare feiten die hij daar heeft gepleegd. Na vijf maanden staat Simon weer buiten - voor het oplichten van vrouwen voor in totaal miljoenen dollars is hij nooit bestraft. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix wil werk van Harry en Meghan zien na miljoenendeal

Maar hoe gaat het nu met Ayleen? Ze is net als Cecilie en Pernilla, de vrouwen uit de documentaire, druk bezig met het afbetalen van haar schulden. Het geld dat ze heeft verdient met het verkopen van Simons kleding is slechts een kleine pleister op de wonde. De kosten kan ze daar namelijk niet mee dekken. 

Verder zoekt Ayleen de luwte tijdens en ná haar schokkende verhaal in The Tinder Swindler. Ze hoopt nog steeds dat Simon de straf krijgt die hij verdient voor wat hij haar en de andere vrouwen heeft aangedaan. 

Simon leeft ondertussen als vrij man in Israël. Hij heeft een vriendin en aan de beelden op social media te zien leeft hij nog steeds in luxe. Van welk geld, is de vraag. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!