Beeld © Videoland

Vader ‘schrikt zich rot’ van uiterlijk dochtertje in Ontvoerd

7 februari 2022 11:45

Als de Nederlandse Tommie de Litouwse Simona ontmoet, denkt hij de liefde van zijn leven te hebben gevonden. De twee gaan in Nederland samenwonen en al snel raakt Simona in verwachting van hun eerste kindje. Vanaf dat moment slaat ze volledig om en komt de relatie in zwaar weer terecht. Als Simona er vervolgens ook nog met hun dochtertje vandoor gaat, is het leven van Tommie verwoest. Hij schakelt de hulp van John van den Heuvel (59) in om zijn dochter terug te krijgen.

"Het is gewoon kindermishandeling, dit is niet normaal"

Tommie heeft zijn dochter Yuna al tweeënhalf jaar niet gezien. Aan John vertelt hij over de tumultueuze relatie met de moeder van Yuna, Simona.

Volgens Tommie gaat hun relatie goed totdat Simona in verwachting raakt. "Met acht weken sloeg zij eigenlijk helemaal om naar een persoon die ik niet meer kende. Ze wilde niet meer dat ik bij haar in bed kwam liggen en ze gaf aan dat ze altijd moe was. Dus je probeert alles zo goed mogelijk voor haar te doen, maar je wordt eigenlijk 24/7 afgesnauwd. Ik probeerde alles voor haar te doen, maar meestal werd ik de kamer uitgeschreeuwd. Ik moest haar met rust laten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers maken zich zorgen om afloop van bloedstollende Ontvoerd

Aan het einde van de zwangerschap lijkt Simona weer even bij te draaien, maar zodra ze is bevallen van Yuna begint het drama opnieuw. "Ze is nooit meer de oude geworden", zo vertelt Tommie. "Ze was heel afstandelijk en leek niet blij te zijn met de geboorte van Yuna." Na een tijdje doet ze hem naar eigen zeggen een bizar voorstel: "Ze vroeg of we Yuna konden afstaan voor adoptie." Als John Tommie vraagt of het zou kunnen dat ze een postnatale depressie heeft, erkent hij dat die mogelijkheid er is.

Tommie vertelt dat de relatie vanaf dat moment eigenlijk niet meer te redden is en dat hij en Simona besluiten uit elkaar te gaan. Voordat ze officieel uit elkaar gaan, wil Simona nog even een paar weken met Yuna naar Litouwen om bij haar ouders bij te komen van alles. Tommie gaat akkoord, maar al snel blijkt dat Simona heel andere bedoelingen heeft. Zij laat Tommie weten dat ze niet meer zal terugkeren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel zet alles op alles in nieuw seizoen Ontvoerd

Tommie besluit een rechtszaak te starten in Litouwen om zijn dochtertje terug te krijgen. De rechter blijkt echter al bevooroordeeld te zijn. Simona werkt bij de rechtbank en de rechter beslist dan ook dat zij Yuna mag houden. Tommie start in Nederland ook nog procedures, maar tot op heden zonder succes. John is dan ook zijn laatste reddingsmiddel.

John en zijn team weten Simona al snel op te sporen en als Tommie haar benadert met de vraag of hij mag langskomen om zijn dochtertje te zien, gaat ze tot zijn grote verbazing akkoord. John en Tommie vertrekken naar Litouwen en John besluit om eerst Tommie zelf naar zijn dochtertje te laten gaan, in de hoop dat hij het met Simona onderling kan oplossen. Als Tommie Yuna voor het eerst weer ziet, schrikt hij zich rot. Het gebit van het meisje is bijna volledig verrot. "Haar voortanden zijn gewoon uit haar mond", zo vertelt hij snikkend aan John. "Het is gewoon kindermishandeling, dit is niet normaal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Roseanne Barr beweert ontvoerd te zijn door moeder

John wil proberen om zelf in contact te komen om te kijken of hij kan bemiddelen tussen Tommie en Simona. Simona laat weten dat ze er geen zin in heeft, maar dat Tommie alsnog zijn dòchtertje mag zien. Als Tommy later alsnog voor de deur staat met John om te praten, reageert Simona vijandig. Ze dreigt om de politie te bellen en wil niks weten van een verzoeningspoging. Tommie mag zijn dochter nog even zien, maar moet daarna weer terug naar Nederland. Als John hem later komt bezoeken, vertelt Tommie dat hij inmiddels getrouwd is en een tweede kindje verwacht. Hoe het nu precies met Yuna zal aflopen, wordt niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie gaat vervolgen en er zal een rechtszaak komen, waarin Simona zich moet verantwoorden.

Kijkers laten op Twitter weten massaal mee te leven met Tommie. 

Ontvoerd is elke zondagavond te zien om 21.35 uur op RTL 4.

Hereniging Tommie met dochtertje eindigt in nachtmerrie

05:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!