Simon Keizer en Jeroen Rietbergen Beeld © ANP

Simon Keizer keek niet op van verhalen over Jeroen Rietbergen

08 februari 2022 07:59

Vijf aangiftes en twintig meldingen van mogelijke zedenslachtoffers in en rond 'The voice of Holland'. Dat is momenteel de stand van zaken. In 'Beau' vertelt Simon Keizer (37) op maandagavond onder andere over het contact met Jeroen Rietbergen (50) en Linda de Mol (57) en zijn ervaringen in het programma.

"Vraag het eenieder die hem kent: hij is een flirt"

Net als Waylon heeft Simon nooit iets meegekregen van de misstanden in The Voice. De zanger betreurt het dat zijn vertrouwensband met het team en de talenten niet groot genoeg was om in te grijpen indien dat nodig was. Hij was samen met Nick Schilder coach in de eerste drie seizoenen van het programma. In de jaren dat zij de plek op de rode stoel warm hielden, is niemand naar hen toegekomen om het wangedrag aan de kaak te stellen. "Dat betreur ik heel erg. Die band had ik dan warmer gewild."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

'Jeroen Rietbergen had 10 jaar geleden er al uitgeschopt moeten worden'

Simon heeft contact opgezocht met zowel Jeroen als Linda toen de eerste verhalen over de misstanden de ronde deden. "Ik heb hem geappt op dag één toen nog niet alle ins en outs naar buiten waren." Simon appte dat Jeroen zich sterk moest houden in deze storm. Hij ontving geen reactie. "Ik heb Linda geappt, omdat je hen kent. Je hebt dag in, dag uit met elkaar opgetrokken."

Vol ongeloof kijkt Simon naar hoe dit verhaal zich ontrafelt. "Deel één verbaasde mij niet, omdat Jeroen Rietbergen een flirt is. Vraag het eenieder die hem kent: hij is een flirt. Maar tot wanneer is het een flirt en wanneer ga je een grens over? Dat blijkt gebeurd te zijn." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

5 aangiften en 20 meldingen mogelijke zedenslachtoffers The Voice

Om de opmerking dat Jeroen een flirt is kracht bij te zetten, deelt Simon nog een anekdote. "Mijn vrouw zei op dag één: 'Hij versierde mij ook met jou ernaast. Hij versierde mij, bij wijze van spreken, ook.' Maar wat ik zeg: op een gegeven moment is het geen grap meer. Is het niet meer lollig. Dan moet het ophouden."

Beau wordt op werkdagen rond de klok van 22.00 uur uitgezonden op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!