Beeld © Videoland

Patrick Martens blikt met ouders terug op coming out: 'Het raakt me'

9 februari 2022 21:57

Acteur, presentator én winnaar van 'Het Perfecte Plaatje' Patrick Martens (43) heeft lang voor zijn omgeving verborgen gehouden dat hij op mannen valt. In het programma 'Rooijakkers Over De Vloer' blikt hij voor het eerst samen met zijn ouders terug op het spannende moment van zijn coming out.

"Ik kon het gewoon niet uit m’n mond krijgen"

De carrière van Patrick gaat als een speer, hij heeft een nieuwe liefde én heel trotse vrienden en familie. Jaren terug heeft de presentator zich wel eens in zwaarder weer bevonden, bijvoorbeeld op het moment dat hij uit de kast kwam. Hij gaat samen met Art op bezoek bij zijn ouders, waar dit onderwerp uitgebreid ter sprake komt. 

Wanneer Patrick verliefd wordt op een Noorse jongen besluit hij zijn geheim eerst met zijn schoonzus en nichtje te delen. Nadat zijn broer even later ook op de hoogte is, moedigen ze hem samen aan om het aan zijn ouders te vertellen. Dat was voor Patrick best een stap. "Ik dacht: jezus, ik heb dit 23 jaar geheim gehouden en nu moet ik ineens alles opengooien in twee weken tijd. Dat vond ik nogal wat”, zegt hij.

Patrick weet nog precies op welke plek iedereen zat op het moment dat hij zijn geheim met de rest van het gezin ging delen. "Ik kon het gewoon niet uit m’n mond krijgen. Ik dacht: ik ga het niet doen." Uiteindelijk komt dan toch het hoge woord eruit met steun van degenen die het al wisten. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Patrick Martens na winst Perfecte Plaatje: 'Voelt fantastisch'

Patrick had zo zijn redenen waarom hij het eng vond om het met zijn ouders over zijn geaardheid te hebben. "Ik ben heel erg traditioneel opgevoed. Katholiek. En voor de rest kennen we ook niemand in onze omgeving die anders geaard is. (...) Op dat moment denk je dat je alleen bent." Toch is hij nu van mening dat hij veel eerder zijn mond open had moeten trekken. "Ik had het mezelf gewoon niet zo moeilijk moeten maken."

Want uiteindelijk viel de reactie van zijn ouders alles mee. "Ik voelde me eigenlijk schuldig dat ik het nooit gezien had", zegt de vader van Patrick. De presentator raakt geëmotioneerd. "We hebben het hier eigenlijk nooit meer over gehad. (...) Het raakt me. Ik heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoe het voor m’n ouders was." Ook zijn moeder staat pal achter haar zoon. "Als hij maar gelukkig is en lekker in z’n vel zit", sluit ze af.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Bijna-doodervaring voor Patrick Martens in Het Perfecte Plaatje

Inmiddels heeft de presentator deze periode ver achter zich gelaten en is hij helemaal in de wolken met zijn nieuwe lover. Wie dat is zie je in de video hieronder.

Even voorstellen: dít is de nieuwe vriend van Patrick Martens

01:03

Rooijakkers Over De Vloer is iedere woensdag om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!