Khalid Alterch- Tonnano Beeld © RTL/Videoland

Zo komt Tonnano uit Mocro Maffia aan zijn naam

10 februari 2022 17:00

Mocro Maffia-fans die zich altijd al afvroegen wat de betekenis is van de naam Tonnano, krijgen eindelijk antwoord dankzij de nieuwe Videoland-reeks 'Behind the Character'. Daarin worden de achtergrondverhalen van de 'Mocro Maffia'-personages onthuld. Tonnano - gespeeld door Khalid Alterch, beter bekend onder zijn artiestennaam ICE - legt zelf uit hoe hij aan zijn naam komt.

"Tonnano kreeg guldens voor tonijn"

Hoewel niemands leven gegarandeerd is in de spannende serie, is Tonnano bijna niet meer weg te denken uit Mocro Maffia. Tonnano, die in team Paus zit, is met zijn humor en oneliners megapopulair, maar zijn naam roept al enige tijd vragen op. Rapper ICE legt uit hoe zijn karakter aan die naam komt: "Zijn vader werkte in een visfabriek. (...) En als er visoverschot was, dan moest dat worden weggegooid. Alleen die medewerkers hadden een deal met elkaar: ze gooiden het niet weg. Ze namen het mee. De vader van Tonnano nam het ook mee en gaf het aan Tonnano." De toen nog kleine Tonnano stopte alle vis - tonijn - in een fietstas en fietste hiermee rond. "Tonnano kreeg guldens voor tonijn, dus toen schreeuwde hij: 'Tonnano!' elke keer als hij langs fietste", legt de acteur uit. En zo kwam een nieuwe business voor de toen nog 13-jarige Tonnano tot leven. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Korte film Mocro Maffia Meltem nu te zien bij Videoland

Op zijn 14e zou Tonnano zijn vader zijn verloren aan een hartaanval. Die kreeg hij tijdens een ruzie op zijn werk. Toen Tonnano hier achterkwam heeft hij de collega's van zijn vader 'allemaal één voor één laten boeten', vertelt de rapper ook. "Heel dat visbedrijf is er niet meer. Niemand werkt er meer. Hij heeft ze allemaal gekanteld." Toen zijn vader overleed, begon de jonge Tonnano rond te zwerven met wat oudere en 'foute' jongens. Zo ging hij ook met ze mee naar de haven, vertelt ICE. Drugs waren toen nog niet in het spel - het draaide toen vooral om het stelen van geïmporteerde apparatuur uit China - maar het zaadje was geplant. Beetje bij beetje klom de kleine Tonnano op in de onderwereld.

Bekijk de hele video van Behind The Character hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sjoerd 'Joey' Fleur vond exit Mocro Maffia vreselijk

Nieuwe beelden uit de serie zelf bekijk je ook hier:

Gevecht losgebarsten in nieuwe aflevering Mocro Maffia

00:34