Frodo in Lord of the Rings

Nieuwe Lord of the Rings-serie 'niet zoveel naakt' als Game of Thrones

10 februari 2022 16:41

De nieuwe fantasy-serie 'The Rings of Power', gebaseerd op de verhalen van schrijver J.R.R Tolkien, zal niet zoveel seks en naakt bevatten als 'Game of Thrones'. De makers van 'The Rings of Power' hebben dat bevestigd tegenover het Amerikaanse tijdschrift 'Vanity Fair'. Het nieuwe Amazon-epos wordt vanwege het genre veel met de bekende HBO-serie vergeleken.

"Het doel was om een serie te maken voor iedereen, ook voor kinderen"

"Het doel was om een serie te maken voor iedereen, ook voor kinderen van 11, 12 en 13 jaar, ook al moeten zij soms een deken over hun ogen trekken als het een beetje te eng is", zegt showrunner Patrick McKay tegen het tijdschrift. Hij zegt dat hij vooral de toon van de boeken heeft willen vatten. "Het gaat over vriendschap en het gaat over broederschap en underdogs die grote duisternis overwinnen", legt hij uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elijah Wood maakte speciale auditietape voor Lord of the Rings

De angst voor een grote hoeveelheid seks en naakt ontstond vorig jaar toen duidelijk werd dat de serie zogenoemde intimiteitscoördinatoren had ingehuurd. Deze mensen zorgen er op de set voor dat acteurs zich tijdens het spelen van naakt- en seksscènes veilig voelen. Fans riepen daarop een petitie in het leven waarmee ze er bij de makers om aandrongen om geen naaktheid en 'gratis seks' in de reeks op te nemen. In de Lord of The Rings-films van Peter Jackson was immers ook geen naaktheid te zien, stelden de fans.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe Lord of the Rings-serie in september te zien

The Lord of the Rings: The Rings of Power start op 2 september op Amazon Prime Video. Het eerste seizoen kostte naar verluidt zo'n 462 miljoen Amerikaanse dollar, omgerekend zo'n 404 miljoen euro.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!